Kad dođu hladniji mjeseci, obično biramo tamnije odjevne komade. Naš „zimski“ dio ormara pun je crnih, sivih i smeđih jakni, kaputa i balonera, a vesele boje kao da su rezervirane za tople mjesece u godini.

Galerija +7 Zendaya u odijelu Alexandera McQueena

Ako vam je dosadilo klasično crnilo tijekom hladnijih mjeseci, možete ga razbiti ružičastom bojom i njezinim nijansama i tako osvježiti svoju garderobu.

Obično mislimo da je ružičasta rezervirana za djevojčice te da noseći ovu razigranu boju ne možemo izgledati ozbiljno. Međutim, ova Barbie boja istovremeno može biti nježna, ženstvena, lepršava i odvažna.

Zadnjih nekoliko godina hot pink boja je jedan od najvećih trendova kako u modi, tako i u uređenju interijera.

Ako bacimo oko na zadnjih nekoliko revija velikih dizajnera, možemo primijetiti da ružičasta postaje sve veći trend. Istovremeno energična, mladenačka, živahna i pomalo provokativna zadnjih je nekoliko godina osvojila modne piste, ulice i ormare poznatih dama. 

Ovu zaigranu boju imali priliku vidjeti i na reviji modne kuće Valentino na ovogodišnjem Tjednu mode u Parizu.

Zendaya u kombinaciji Valentina (Foto: Profimedia)

Osim Valentina, ružičastu vole i Alexander McQueen, Dior pa i Versace, a prva je ružičastu popularizirala poznata talijanska dizajnerica Elsa Schiaparelli. Ona je još 30-tih godina prošlog stoljeća voljela osvježiti svoju garderobu dobrim, kričavim i ružičastim komadom.

Od fluorescentne do boje fuksije, ružičasta je društveno ukorijenjena kao ženska boja, što je potpuno pogrešna percepcija.

Kolika je moć trenda, pokazali su nam neki poznati muškarci koji su se na crvenom tepihu pojavili u ružičastim odijelima. Daniel Craig, Pierce Brosnan i Dwayne Johnson pravi su dokaz da spol ne određuje koja će nam boja dobro stajati.

Eva Longoria na reviji Victorije Beckham (Foto: Profimedia)

Iako nošenje ružičaste može biti izazov, ona se slaže s mnogo boja. Bilo da je koristite kao dodatak outfitu ili cijelu kombinaciju želite obojiti u ružičasto, najbolje ju je kombinirati sa crnom, sivom i bež jer one razbijaju njezinu živahnu energiju i stvaraju dojam elegancije i profinjenosti. 

Za svaki dan i svečane prigode: 10 haljina dugih rukava u omiljenoj ružičastoj boji Hot pink boja bit će veliki jesenski hit Mango, 449,90 kn edc by Esprit (Zalando), 375 kn +7 Twinset (Answear), 2859 kn

Ipak, kako savjetuju stručnjaci, najbolje je nositi jedan upečatljivi ružičasti komad, poput zimskog kaputa u kojemu ćete se definitivno istaknuti.

U našoj galeriji na početku teksta pogledate kako ružičastu nose poznate dame, ali i neki zgodni muškarci. 

Pierce Brosnan u ružičastom odijelu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju