Ako planirate izgradnju ili renovaciju kupaonice, jedna od opcija o kojoj možete razmisliti jest walk-in tuš, odnosno tuš u razini poda koji, osim što štedi prostor, izgleda atraktivno, moderno i elegantno.

U odnosu na obični tuš ili kadu, walk-in tuš ima nekoliko prednosti. Jedna od njih je lako održavanje. Primjerice, nećete se morati baviti prljavim zavjesama za tuširanje koje je potrebno stalno mijenjati.

Također, takvi tuševi bez problema se uklapaju u kupaonicu bilo koje veličine. Dizajn tuša prilagođava se prostoru kojim raspolažete. Veliki je plus i njihova pristupačnost, posebno ako u obitelji imate nekoga tko se teže kreće.

Walk-in tuš svakako će biti moderan dodatak vašem stanu ili kući, a bitno je naglasiti da ga možete uskladiti s ostatkom svoga doma, bez obzira na stil uređenja. Rješenje je u izboru pločica, predmeta za ukrašavanje i namještaja. Kao i obično, sve može biti baš onako kako vi to želite.

Slika nije dostupna Da nam je koji milijunčić... 10 kupaonica slavnih dama u kojima bismo mogli živjeti

Parfemi Sedam sitnica koje svaku kupaonicu mogu transformirati u malu oazu mira

1. Crno-bijela kombinacija

Crno-bijela kombinacija uvijek je elegantan odabir za uređenje kupaonice, bez obzira na to jeste li skloni modernom ili tradicionalnijem stilu uređenja. Ako planirate da dio vaše kupaonice bude walk-in tuš upravo pomoću pločica možete vizualno podijeliti prostoriju. Primjerice, na dijelu na kojem je tuš postavite bijele pločice, a na ostatak kupaonice crne, ili obrnuto.

Crno-bijela kombinacija Crno-bijela kombinacija (Foto: Living4media)

2. Neprimjetan prijelaz

Još jedna opcija prilikom uređenja kupaonice s tušem u razini poda jest ta da na cijeloj površini koristite iste pločice kako bi cijela prostorija bila jednolika.

Neprimjetan prijelaz Neprimjetan prijelaz (Foto: Living4media)

3. Neobični uzorci

Prilikom odabira pločica budite hrabriji nego inače i odaberite pločice s neobičnim uzorom, barem za jedan dio kupaonice, primjerice za područje na kojem ste zamislili da će biti tuš.

Neobični uzorci Neobični uzorci (Foto: Living4media)

4. Sve prirodno

Nikad nećete pogriješiti ako za kupaonicu izaberete prirodne, zemljane tonove i drveni namještaj. Dobit ćete elegantnu i modernu prostoriju koja nikad neće izaći iz trenda.

Sve prirodno Sve prirodno (Foto: Living4media)

5. Police, ogledala, klupica...

Mjesto predviđeno za tuširanje ne mora zjapiti prazno. Na zidove postavite policu, ako imate dovoljno mjesta postavite i klupicu na koju možete sjesti, na zid stavite ogledalo... Mogućnosti je više, a vi ih samo trebate prilagoditi svom ukusu.

Prostor za tuširanje ukrasite korisnim predmetima Prostor za tuširanje ukrasite korisnim predmetima (Foto: Living4media)

U našoj galeriji pogledajte kupaonice koje vam mogu poslužiti kao inspiracija ako ste u potrazi za idealnim rješenjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju