Ukoliko planirate izgradnju ili renovaciju kupaonice, jedna od opcija o kojom možete razmisliti je walk-in tuš, odnosno tuš u razini poda koji, osim što štedi prostor, izgleda atraktivno, moderno i elegantno.

U odnosu na običan tuš ili kadu, walk-in tuš ima nekoliko prednosti. Jedna od njih je lako održavanje. Primjerice, nećete se morati baviti prljavim zavjesama za tuširanje koje je potrebno stalno mijenjati.

Također, ovi tuševi bez problema se uklapaju u kupaonicu bilo koje veličine. Dizajn tuša prilagođava se prostoru kojim raspolažete. Veliki plus je i njihova pristupačnost, posebno ako u obitelji imate nekoga tko se teže kreće.

Walk-in tuš svakako će biti moderan dodatak vašem stanu ili kući, a bitno je naglasiti da ga možete uskladiti s ostatkom vašg doma, bez obzira na stil uređenja. Rješenje je u izboru pločica, predmeta za ukrašavanje i namještaja. Kao i obično, sve može biti baš onako kako vi to želite.

1. Crno-bijela kombinacija

Crno-bijela kombinacija uvijek je elegantan odabir za uređenje kupanice, bez obzira jeste li skloni modernom ili tradicionalnijem stilu uređenja. Ukoliko planirate da dio vaše kupaonice bude walk-in tuš upravo pomoću pločica možete vizualno podijeliti vašu prostoriju. Primjerice, na dijelu na kojem je tuš posatvite bijele pločice, a na ostatak kupanice crne, ili obrnuto.

Crno-bijela kombinacija
Crno-bijela kombinacija (Foto: Living4media)

2. Neprimjetan prijelaz

Još jedna opcija prilikom uređenja kupaonice s tušem u razini poda je da na cijeloj površini koristite iste pločice kako bi cijela prostorija bila jednolika.

Neprimjetan prijelaz
Neprimjetan prijelaz (Foto: Living4media)

3. Neobični uzorci

Prilikom odabira pločica budite hrabriji nego inače i odaberite pločice s neobičnim uzorom, barem za jedan dio vaše kupaonice, primjerice za područje na kojem ste zamislili da će biti vaš tuš.

Neobični uzorci
Neobični uzorci (Foto: Living4media)

4. Sve prirodno

Nikad nećete pogriješiti ako za vašu kupaonicu izaberete prirodne, zemljane tonove i drveni namještaj. Dobit ćete elegantnu i modernu prostoriju koja nikad neće izaći iz trenda.

Sve prirodno
Sve prirodno (Foto: Living4media)

5. Police, ogledala, klupica...

Mjesto predviđeno za tuširanje ne mora zjapiti prazno. Na zidove posatvite policu, ako imate dovoljno mjesta postavite i klupicu na koju možete sjesti, na zid stavite ogledalo... Mogućnosti je više, a vi ih samo trebate prilagoditi vašem ukusu.

Prostor za tuširanje ukrasite korisnim predmetima
Prostor za tuširanje ukrasite korisnim predmetima (Foto: Living4media)

U našoj galeriji pogledajte kupaonice koje vam mogu poslužiti kao inspiracija ako ste u potrazi za idealnim rješenjem.