Diva čarobnog glasa i ljepote Whitney Elizabeth Houston rođena je 9. kolovoza 1963. godine u New Jerseyju. Legendarna pjevačica uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija ženska izvođačica svih vremena te je i danas jedan od najprodavanijih izvođača s 200 milijuna prodanih albuma diljem svijeta.

Galerija Whitney Houston - 6 Whitney Houston - 5 Whitney Houston - 3 +2 Whitney Houston i Clive Davis

Whitney Houston izdala je sedam studijskih albuma i dva soundtrack albuma, a svi albumi postigli su dijamantnu, multiplatinastu, platinastu ili zlatnu nakladu. Njezin utjecaj u pop-glazbi, kao i njezina istaknutost na MTV-ju počevši s videom "How Will I Know" potaknuli su druge afroameričke izvođačice da krenu njezinim stopama.

Whitney Houston - 3 Liza Minnelli, Michael Jackson i Whitney Houston (Foto: Profimedia)

Whitney je počela pjevati u crkvi kao dijete, a tijekom srednje škole postala je prateći vokal. S 19 godina potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Arista Records, u koju ju je doveo predsjednik kuće Clive Davis.

Njezina prva dva studijska albuma, "Whitney Houston" iz 1985. i "Whitney" iz 1987. godine, dospjela su na broj jedan ljestvice Billboard 200 u SAD-u. Jedini je izvođač u povijesti sa sedam uzastopnih singlova broj jedan na ljestvici US Billboard Hot 100, od pjesme "Saving All My Love for You" iz 1985. do "Where Do Broken Hearts Go" iz 1988. godine.

Glumački debi imala je u slavnom romantičnom trileru "Tjelohranitelj" iz 1992. u kojem je glumila s Kevinom Costnerom. Za soundtrack iz filma Whitney je snimila šest pjesama, uključujući "I Will Always Love You", nagrađenu s Grammyjem za pjesmu godine te je postala najprodavaniji singl jedne izvođačice u povijesti.

Soundtrack "Tjelohranitelj" također je osvojio Grammy za album godine te je do danas zadržao poziciju najprodavanijeg albuma ženskog izvođača kao i najprodavanijeg soundtrack albuma u povijesti. Nakon uspjeha albuma "My Love Is Your Love" iz 1998. godine, Whitney Houston potpisala je ugovor vrijedan 100 milijuna dolara s izdavačkom kućom Arista Records.

Whitney Houston - 5 Whitney Houston (Foto: Guliver image)

Međutim, njezin turbulentni privatni život počeo je zasjenjivati njezinu karijeru, zbog čega je album "Just Whitney" iz 2002. godine dobio i dobre i loše kritike. Ovisnost o drogama i buran brak s Bobbyjem Brownom preuzeli su dominaciju u medijima, a njezinu karijeru ostavili u sjeni. Nakon šestogodišnje pauze od snimanja, Whitney se 2009. vratila na vrh ljestvice Billboard 200 sa svojim zadnjim albumom "I Look to You".

Slika nije dostupna Provjerite znate li odgovoriti na 10 pitanja o filmu "Tjelohranitelj"

Slika nije dostupna Tko je umjesto neprežaljene Whitney i Kevina Costnera trebao glumiti u "Tjelohranitelju"?

U popodnevnim satima 11. veljače 2012. godine Whitney Houston pronađena je mrtva u sobi hotela Beverly Hilton na Beverly Hillsu. Ustanovljeno je da se slučajno utopila u kadi, a to je bila posljedica uzimanja kokaina i bolesti srca. Imala je 48 godina.

Prisjećamo se najljepših i najpoznatijih pjesama neprežaljene dive neponovljivog glasa i magične ljepote.

1. I Will Always Love You

2. Greatest Love Of All

3. I Wanna Dance With Somebody

4. I Have Nothing

5. How Will I Know

6. One Moment In Time

7. Where Do Broken Hearts Go

8. My Love Is Your Love

9. I'm Your Baby Tonight

10. When You Believe

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju