U centru Zagreba, na adresi Šenoina 1A, nedavno se otvorilo novo mjesto za ljubitelje piva - WunderBar.

Galerija WunderBar je novo mjesto za ljubitelje piva WunderBar u Zagrebu - 1 WunderBar u Zagrebu - 3 +0 Svako pivo ima svoju čašu u WunderBaru

Riječ je o simpatičnoj oazi za štovatelje odabranih njemačkih brendova kao što su Rittmayer, Insel, Maisel@Friends, Bayreuther Brauhaus, Bayreuther Bierbrauerei, Riegele i Maisel Weisse.

Ove su pivovare uglavnom smještene na izvorima vode i strogo paze na sastojke u pivu: za klasična piva koja se rade po zakonu o čistoći piva iz 1516. godine “Reinheitsgebot” hmelj i slad uzimaju s provjerenih domaćih lokaliteta, a kvasce uzgajaju u svojim pogonima već stoljećima.

Uz klasična lager piva kao što je Beyreuther Hell i vrlo pitkih pšeničnih piva poput Maisel’s Weisse Originala, u ponudi WunderBara nalaze se craft piva popularnih stilova Indian Pale Ale (IPA) kao što su Maisel&Friends India Ale English te American Pale Ale (APA) poput Riegele/Sierra Nevada Bavarische Ale2, ali i poneka pjenušava iznenađenja.

Svako pivo ima svoju čašu u WunderBaru Svako pivo ima svoju čašu u WunderBaru (Foto: Julio Frangen Foto)

WunderBar je jedno od rijetkih mjesta u Zagreba na kojem se može kušati Champagner Ale pivo INSEL Krede. Posebno je jer se radi s cijelim cvijetom hmelja, kuha se na starinski način u otvorenim kotlovima, a za njegovu izradu koristi se kvasac od šampanjca.

Karakterizira ga vrlo svjež i lagan okus nalik na pjenušac, pa ne čudi što se ta vrsta piva poslužuje u visokoj čaši za pjenušava vina.

Osim piva, WunderBar se ponosi i posebnim blendom kave, u kojemu su kave iz Južne Amerike i Perua (Cioccolato, Columbia Supremo, Robusta, Arabica). Sve kave odlikuje i izuzetna "krema”, koja se dobiva samo kvalitetnim svježim prženjem.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju