Osjećaj tuge i melankolije koji se pojavi nakon blagdana dijele mnogi. Nakon prosinca kojeg su obilježili blagdani, zabave, darivanja i obiteljska druženja, siječanj je mjesec u kojem se moramo vratiti u našu jednoličnu svakodnevnicu, prihvatiti da su blagdani iza nas, pomiriti se sa stanjem na bankovnom računu i krenuti u borbu s novogodišnjim odlukama.

Zbog svega ovoga mnogi siječanj stavljaju na vrh ljestvice najomraženijih razdoblja u godini. No, postoje mnogi načini s kojima se možemo boriti protiv siječanjske depresije.

Između ostalog, barem mala pomoć mogu biti filmovi koji će sigurno popraviti vaše rasploženje. U nastavku je 10 filmova koji će barem malo ublažiti siječanjsku depresiju.

1. Amelie

Kada je BuzzFeed svojevremeno pitao svoje čitatelje da s njima podijele filmove koji im pomažu kad su depresivni, ovo je jedan čitatelj rekao o filmu Amelie: Stvarno mi, ali stvarno pomaže u svakoj situaciji. Ako ste uzrujani ovaj film će vas oraspoložiti, ako se osjećate kao čudak, ovaj film će vam pomoći da se ne osjećate loše (...). Jednostavo je dobar za sve 'bolesti.

2. Povratak u budućnost

Ovaj film je jednostavno sjajan - pdosjetnik na djetinjstvo koji će vas na barem sat i pol odmaknuti od problema koji vas muče i uljepšati vam dan. A i nakon što pogledate film "držat" će vas dobar osjećaj.

3. Glavni kuhar

Popularni kuhar ostane bez posla i ugleda nakon loše recezije, nakon čega dio njegova života postane kamion s hranom, a želja mu je dokazati svijetu da još uvijek ima kreativnu stranu. Istovremeno pokušava popraviti svoju "slomljenu obitelj".

Ovaj film dira u srce, budi dobro raspoloženje, a kada završi poželjet ćete skuhati objed sebi i svojoj obitelji, putovati, širiti ljubav... 

4. Forrest Gump

Oni koji nikad nisu gledali Toma Hanksa u ulozi Forresta Gumpa vjerojatno čine manjinu. Film iz 1994. godine i 25 godina kasnije redovito zauzima mjesta na listama omiljenih i dobar je izbor za dane koji i nisu tako sjajni.

5. Goonies

Film koji ne treba previše objašnjavati, barem ne onima koji su odrastali u 80-ima i 90-ima. Jedan je od omiljenih dječjih filmova i podsjetnik na djetinjstvo i važnost prijateljstva.

6. Pjesma koja ljubav znači (Begin Again)

Zgodni Mark Ruffalo prvi je razlog zbog kojeg se ovaj film može svrstati u kategoriju onih koji popravljaju raspoloženje. Drugi razlog je sjajna glazba. A tu su onda sjajna kemija među glumcima i cijeli niz trenutaka od kojih će vam biti toplo oko srca. Ovaj film svakako zaslužuje priliku da vam uljepša dan, a pjesme iz filma nastavit ćete pjevušiti danima kasnije.

7. Pravi trenutak

Tim ima 21 godinu i otkriva da može putovati kroz vrijeme i mijenjati što se događa ili se događalo u njegovom životu. Odluči svoj život učiniti boljim pronalaskom djevojke, međutim sve ne ispadne jednostavno kako se čini...

Ovaj film će vam, između ostalog biti dobar podsjetnik na neke životne lekcije koje često zaboravljamo, a jedna od njih je da moramo uživati u svakom danu naših "običnih života".

8. 500 dana ljubavi

Film je to koji bi vam mogao pomoći da shvatite da vas, i kad vam se čini da je život grozan i da nikad neće biti bolji, iza ugla čekaju nove prilike i sreća. Samo trebate izaći, prepustiti se i prihvatiti ih.

9. Potraga za Nemom

Potraga za Nemom popularni je i omiljeni crtani film koji, osim što je zabavan, nudi čitav niz vrijednih životnih lekcija bez obzira koliko vi godina imali. Uči nas kako je nekad dobro riskirati, izađi iz zone komfora, uči nas o ljubavi, prijateljstvu...

10. Posljednja šansa

Emma Thompson i Dustin Hoffman u glavnim ulogama odličan su poticaj da upravo ovaj film izaberete za popravljanje raspoloženja. Njih dvoje u toploj, romantičnoj komediji su garancija da ćete za vrijeme ovogo filma zaboraviti na sve probleme.

Pogledajte i kako danas izgledaju najveći ljepotani iz 80-ih i 90-ih?