Obrve su jedine dlačice na tijelu koje žene žele zadržati. No problem je taj što ih čupkanje može trajno razrjediti. Želite li da vaše obrve budu lijepe i guste, savršene za oblikovanje, isprobajte ovih 5 kućnih pripravaka koji, ako ste uporni i doslijedni, doista djeluju


 Ricinusovo ulje
Ricinusovo ulje sadrži velike količine proteina i vitamina koji stimuliraju rast dlačica. Isto tako, ovo ulje stimulira folikul i čini ga jačim i otpornijim.

Štapić za uši umočite u ricinusovo ulje i njime premažite obrve trljajući štapićem korijen dlake. Ostavite da djeluje par sati ili, još bolje, preko noći te ujutro isperite lice na uobičajen način. Postupak ponavljajte svakodnevno 3 do 4 tjedna.

Maslinovo ulje
Jeno od najcjenjenijih ulja kako u domaćinstvu, tako i u kozmetičkoj industriji prepuno je vitamina E koji djeluje stimulativno na rast dlake te istovremeno hrani kožu. Za najjači rezultat koristite domaće maslinovo ulje jer je hranjivije.

Zagrijte žličicu maslinovog ulja te ga prstima nanesite na obrve. Masirajte kožu minutu do dvije kako bi se upilo te ostavite da djeluje sat-dva ili, za jači rezultat, preko noći. Ujutro temeljito operite kožu sredstvom za pranje lica.

Žumanjak
Jaje je moćna i hranjiva namirnica koju možete koristiti na razne načine. Dlačice obrva sadrže keratin kojeg proteini iz žumanjka dodatno hrane i obogaćuju zbog čega dlačice rastu brže i postaju čvršće.

Istucite žumanjak dok ne postane kremast. U smjesu umočite štapić za uši te premažite obrve. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta te potom isperite hladnom vodom.

Crveni luk
Još jedna namirnica čiji ekstrakt se koristi u kozmetičkoj industriji i postiže izvrsne rezultate. Luk sadrži veću količinu sumpora, koji potiče stvaranje sastojka koji obnavlja kožu i potiće jačanje folikula dlake - kolagena.

Očitite luk, razrežite ga na kockice i štapnim mikserom ili mužarom ga usitnite dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesom namažite obrve i ostavite da djeluje 5 minuta. Luk je poprilično ljut pa, kada ga nanosite, pripazite da ne dodirnete oči. Operite lice na uobičajen način. Postupak ponavljajte jednom tjedno 6 tjedana.

Aloa vera
Ova čarobna biljka vrlo je cijenjena u kozmetičkoj industriji. Osim što njeguje kožu i kosu ekstrakt aloa vere sadrži enzime i nutriente koji potiču rast dlake. Nabavite biljku aloa vere i iskoristite njezino mesnato i sočno lišće.

Otkinite komadić lista te unutarnjim djelom premažite obrve. Ostavite da djeluje oko 30 minuta te isperite kožu. Aloa veru možete koristiti kad god ste kod kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju