Jeste li ikada poželjeli prošetati se Hogwartsom, upiti njegovu povijest, uživati u mirisima starih čarobnjačkih knjiga i čarobnih napitaka nastalih na nastavi, pa čak i potajno zaviriti ispod Razredbenog klobuka? Zahvaljujući jedinstvenim svijećama koje su nedavno stigle na tržište, sada vam se barem djelomično mogu ispuniti ovi snovi.

Mirisne svijeće za atmosferu nalik onoj u knjizi
Miris je naše najsnažnije osjetilo koje je izravno povezano sa svim našim sjećanjima. Često jedan miris može potaknuti čitavu lepezu osjećaja i sjećanja, baš kao što se to dogodilo protagonistu romana „Combray“ Marcela Prousta mirisanjem i kušanjem kolačića madelaine.

Sada pak možemo osjetiti i kako bi mirisala radnja svakog od romana iz serijala o Harryju Potteru Joanne Kathleen Rowling.

Iako tvrtka koja stoji iza ovih svijeća ne navodi izrijekom da je riječ o Harryju Potteru, svakom pravom potteroljupcu je jasno da su inspirirane upravo dječakom ispod stuba.

Highland Bluff Studio za cijenu od 12 do 28 dolara donosi čitavu seriju mirisa čijim paljenjem gotovo da možete osjetiti atmosferu romana.

Buttery Brew donosi mirise maslaca, ruma i vanilije, što je nesumnjivo rekreacija pive od maslaca koje se prodaje u Zakutnoj ulici i u selu Hogesmeade.

Highland Bluff Studio donosi čitavu seriju mirisa svijeća čijim paljenjem gotovo da možete osjetiti atmosferu romana.

Cauldron Cake podsjeća na tortu u obliku kotla kakvu Harry i prijatelji jedu u vlaku Hogwarts Exspressu i kakva se također može kupiti u spomenutom selu Hogesmeade.

Forbidden Forest donosi drvenaste mirise uz koje lako možemo zamisliti Harryjev susret s divovskim paukom Aragogom. Upalite li svijeću naziva Headmaster's Office, moći čete si predočiti kako je to sjediti u Dumbledoreovom uredu.

Svijeća \'Cauldran cake\' pruža miris čokoaldne torte i kreme za kolače Svijeća \'Cauldran cake\' pruža miris čokoaldne torte i kreme za kolače (Foto: Highland Bluff Studio)

Miris slatke trešnje, badema i vrhnja dočarat će vam okruženje čarobnjačkih blagdana (svijeća naziva Wizard's Holiday), a Dark Magic će mirisom eukaliptusa i mente u vama potaknuti trenutnu želju za spravljanjem čarobnih napitaka.

Kojoj Hogwartsovoj kući pripadate?

Ako vas je oduvijek zanimalo biste li prema svojim osobinama pripadali čarobnjačkoj kući Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw ili Hufflepuff, sada uz pomoć mirisnih svijeća možete biti korak bliže tom otkrivenju.

Naime, internetska trgovina BigLittleCandleCo na Etsyju za 20 dolara prodaje svijeće koje će vam pokazati u kojoj biste kući obitavali da ste dio svijeta koji je stvorila Rowling.

Umjesto da klobuk sjedne na vašu glavu, dovoljno je zapaliti svijeću. Kako se vosak otapa, svijeća mijenja boju. Ako svijeća postane žute boje, pripadate Hufflepuffima, ako je plava, tada ste Ravenclaw, crvena će označiti pripadnost voljenim Gryfindorima, dok će zelena boja pokazati da ste Slytherin.

No, ni ova tvrtka nije zaboravila na mirisnu notu pa ćete dok otkrivate svoje harypoterovosko „ja“, uživati u kombinaciji mirisa cedrovine, kokosa, začina i kože. Naime, navodno biste upravo te mirise osjetili da vam na glavu sjedne slavni Razredbeni klobuk.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju