Nakon što je popularna XL ljepotica Ashley Graham pokorila svijet mode, sada je stiglo vrijeme da isto napravi i prvi muški 'plus size' model Zach Miko

Modna agencija IMG models odlučila je u svoje redove dovesti prvog muškog 'plus size' modela, a kao prvi muškarac s tom titulom u povijest ulazi Zach Miko.

Muške modele koji spadaju u kategoriju popunjenih muškaraca od sada će se opisivati izrazom 'brawn' koji u slobodnom prijevodu označava snažnog i razvijenog muškarca.

 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on

Odašiljanje pozitivnih poruka o tijelu i različitost veličina relevantne su teme. Vrijeme je da razgovor o tome proširimo i na muškarce. smatram jačim i popunjenim muškarcem. Radim u svijetu mode i moram se dobro oblačiti, ali imam problema s pronalaskom odjeće.

Poražavajuće je kada odem u određene dućane i tamo nemaju moju veličinu. U 2016. godinu svatko u sebi nosi malo taštine. Svi žele nositi dobru odjeću i izgledati dotjerano. Vrijeme je da za sebe tražimo više opcija. Želim da se muškarci poistovjete za Zachom
, rekao je za WWD Ivan Bart, predsjednik agencije.

 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on

Zach je visok 198 cm, ima opseg struka 120 cm i definitivno se može reći da je pravi primjerak visokog i snažnog muškarca. Sretan sam što napokon mogu objaviti da sam potpisao ugovor. Pozitivno razmišljanje o tijelu promijenilo mi je život. Svaka osoba, svake veličine i svakog oblika je lijepa, napisao je na svom Instagram profilu.

 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on

Sada će raditi rame uz rame s Ashley Graham, prvim ženskim plus size supermodelom, čiju je karijeru također lansirala ova agencija. Za razliku od Ashley koja se trudi jesti zdravo, on se ipak radije prepusti masnijoj hrani i pokojem gutljaju piva – omiljenoj 'dijeti' mnogih muškaraca.

Zach je tek na početku karijere, a već ima puno obožavateljica koje pozdravljaju ovu odluku da se u svijet mode androgene modele zamijene oni popunjeniji. To je pravi frajer, napisala je jedna od njih, ali njegovo srce pripada najvećoj obožavateljici, supruzi Lauri, koja je sigurno ponosna na svog muža.

 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on


 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on


 

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju