Ponekad je teško pronaći prave riječi kako bismo izrazili ljubav. I to ne samo onu romantičnu, već i ljubav prema obitelji, prijateljima, samome sebi… Zato na Valentinovo dragim ljudima poklanjamo sitnice koje će im izmamiti osmijeh na lice i ostati im draga uspomena za cijeli život.

Galerija Medvjedić Buketi s medvjedićima Buketi s medvjedićima +3 Cvjećarnica Maja Ćuk pomaže ličkim medvjedićima

Jeste li se ikad zapitali koji je najprodavaniji motiv za Valentinovo?

I dok će mnogi vjerojatno reći da je to srce, posljednjih je nekoliko godina plišani medvjedić valentinovski pobjednik.

Kupuju ga zaljubljeni klinci svojim simpatijama, bračni partneri svojim boljim polovicama, roditelji svojim mališanima, a njima se čak pokazuje i ljubav prema prijateljima.

Ova mekana, topla i vesela igračka izmami osmijeh na lice baš svima – bez obzira na to čime se bavili i koliko godina imali. To nam je potvrdila i Maja Ćuk, cvjećarka iz Zagreba i polaznica Zadovoljna Akademije, koja je također primijetila kako plišani medo postaje najprodavaniji motiv za Valentinovo, a kako nam sama govori – dnevno ih prodaje na stotine.

Buketi s medvjedićima Cvjećarnica Maja Ćuk pomaže ličkim medvjedićima (Foto: Cvjećarnica Maja Ćuk)

Razmišljajući kako bi mogla spojiti ovaj trend s nekim dobrim djelom kojemu je ljubav glavni pokretač, došla je na genijalnu ideju.

Svaki put kad netko u njezinoj cvjećarnici kupi plišanog medvjedića, dio zarade Maja će donirati – onim pravim medvjedićima, koji u Lici trenutačno spavaju zimski san u Velebitskom utočištu za mlade medvjede – Kuterevo.

Mi premalo znamo o medvjedu. I čini nam se čak da ni medvjed puno ne zna o nama. Zna nas samo s one loše strane, tamo gdje ga ugrožavamo, tamo gdje nas se mora bojati jer nosimo pušku.

Ovo utočište jedan je pokušaj da se pokaže medvjedu da ljudi mogu drukčije. Mi zapravo učimo od medvjeda. Mi pokušavamo s medvjedom doći do saznanja, do iskustva kako čovjek može medvjedu pomoći, stoji na stranicama Kutereva, a Maja je ususret proljeću – i njihovu buđenju, pronašla savršen način kako im pomoći.

Buketi s medvjedićima Cvjećarnica Maja Ćuk pomaže ličkim medvjedićima (Foto: Cvjećarnica Maja Ćuk)

Njezini efektni aranžmani zasigurno će izmamiti osmijeh na lice osobi koja ih primi za Valentinovo, a svaki buket s medvjedićem sadrži i posebnu naljepnicu – kao oznaku da dio novca odlazi ličkim medvjedićima.

Njima pomoć treba uvijek, ne samo za Valentinovo, zato ćemo ovu akciju produžiti sve do proljeća, jer medvjedići još uvijek spavaju zimski san. Nakon što prikupimo dovoljno sredstava, ja ću im prebaciti novac koji će volonteri iskoristiti za sve što im je potrebno, a ovim putem htjela bih istaknuti i da oni, još od rujna, traže zaposlenika, rendžera. Možda se netko pronađe u ovom tekstu i ova ga ponuda zainteresira, govori nam Maja i već se sprema posjetiti utočište i volontere počastiti jednom slasnom tortom kako bi im zahvalila za njihova dobra djela.

Ako i vi želite pomoći ličkim medvjedićima, posjetite Majinu cvjećarnicu na adresi Puškarićeva 31 u Lučkom, odaberite svog plišanog medvjedića, dragoj osobi izmamite osmijeh na lice i učinite dvostruko dobro djelo.

Buketi s medvjedićima Cvjećarnica Maja Ćuk pomaže ličkim medvjedićima (Foto: Cvjećarnica Maja Ćuk)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju