"Od tube do Harryja Pottera" – bezbroj glazbenih doživljaja očekuje nas na najnovijem koncertu u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, koji će se održati ovog petka, 24. 2., u 19:30 u dvorani Lisinski!

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će naš sjajni maestro Alan Bjelinski, a program koji nikog neće ostaviti ravnodušnim otvorit će Suita iz Hrvatske, uspješnica na repertoaru Zagrebačke filharmonije našeg skladatelja i kontrabasista u Zagrebačkoj filharmoniji Dubravka Palanovića.

Slijedi jedno sasvim novo djelo – Koncert za tubu i orkestar skladatelja aranžera i producenta Dalibora Grubačevića. Koncert je napisan za još jednog člana Zagrebačke filharmonije, tubista-virtuoza Krunoslava Babića. Grubačević se, među ostalim, istaknuo kao filmski skladatelj zavidne međunarodne karijere, tako da s posebnim zanimanjem dočekujemo premijeru njegova novog djela u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Finale koncerta rezervirano je za pravu glazbenu poslasticu – Harryja Pottera i legendarnog skladatelja filmske glazbe Johna Williamsa. Više od pola sata najpoznatijih tema iz Zatočenika Azkabana, Odaje tajni i Kamena mudraca pokazat će zašto Williamsa i dalje smatramo glazbenim kraljem Hollywooda.

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavu ulaznice.hr.

Harry Potter izložba u Beču Hogwards u Beču: Uskoro počinje izložba koja vodi u čarobni svijet Harryja Pottera

Koncerti u Off ciklusu uvijek su zanimljivi, ponekad iznenađujući ili zabavni – te redovito off, a ovaj najnoviji, koji će se održati ovog petka, 24. 2., pun je glazbenih doživljaja koje jednostavno ne smijete propustiti!

Zagrebačka filharmonija Zagrebačka filharmonija (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju