Vremenske (ne)prilike i kiša još uvijek nam dozvoljavaju da nosimo čizme. Osim elegantnijih modela s visokom potpeticom na zagrebačkoj špici viđamo i ležernije modele ravnih potplata.

Galerija Zagrebačka lavica u čizmama bez konkurencije Lakirane marte u boji fuksije Mlada dama nosila je legendarne marte +1 Klasične marte u crnoj boji (Office Shoes 1079 kn) Jedna mlada dama prošetala je centrom grada u kultnim čizmama britanskog brenda Dr. Martens. Popularno zvane "marte" za obožavatelje tog modela jednostavno nemaju konkurencije.

Ljepotica prekrasne kovrčave kose odabrala je lakiranu varijantu u boji fuksije koja se sjajno uklopila u njezinu kombinaciju.
Lakirane marte u boji fuksije Lakirane marte u boji fuksije (Foto: Slaven Janđel)
Klasičan model marti nastao je u 60-im godinama prošlog stoljeća. U prvih nekoliko godina postojanja uglavnom su ih nosili pripadnici radničke klase, a zatim ih je u svoju garderobu uvrstila prva generacija britanskih skinheadsa.
Lakirane marte u boji fuksije Lakirane marte u boji fuksije (Foto: Slaven Janđel)
Nedugo nakon toga otkrio ih je i Pete Townshend, gitarist legendarne grupe The Who, i tako postao prva javna osoba koja je nosila marte kao znak ponosa na vlastito radničko podrijetlo. Ubrzo su ih prihvatili i ljubitelji glam rocka, punkeri te mnoge druge supkulturne skupine, a u 90-ima su obilježile i grunge stil.
Mlada dama nosila je legendarne marte Mlada dama nosila je legendarne marte (Foto: Slaven Janđel)
Marte su tada bile simbol koji je na prvu otkrivao vaš svjetonazor i glazbeni pravac kojem pripadate.

Nekada je izbor nijansi u kojima su se mogle nabaviti bio vrlo sužen, ali zato danas Dr. Martens proizvodi svoju kultnu čizmu u raznim bojama i teksturama.
Klasične marte u crnoj boji (Office Shoes 1079 kn) Klasične marte u crnoj boji (Office Shoes 1079 kn) (Foto: Office Shoes)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju