Lijepi i sunčani dani omogućavaju nam da sve više vremena provodimo na balkonu. Ako vam je tijekom proteklih mjeseci služio tek kao 'spremište' suvišnih stvari, vrijeme je da ga raskrčite, počistite i uredite po želji. Za inspiraciju vam donosimo jedan prekrasan balkon iz stana zagrebačkog centra

Ako vaša kuća ili stan imaju balkon nemojte ga zanemariti, jer u toplim mjesecima on može postati vaš produženi dnevni boravak ili 'utočište' za jutarnju kavu uz dobru knjigu ili za večernje druženje s prijateljima uz čašu vina.

Da uređenje ne mora biti skupo i komplicirano dokazao nam je i jedan prekrasan balkon iz zagrebačkog centra. U stanu u kojem živi naš poznati plesač Ognjen Vučinić se nalazi 6 četvornih metara čarolije na otvorenom.

Smješten u Vodnikovoj ulici s pogledom na jug, balkon je dobio dušu zahvaljujući živopisnim predmetima s Hrelića i poklonima prijatelja

Taj prostor je sasvim dovoljan da se stvori opuštajuća zelena oaza s karakterom koji su mu podarili njegovi 'vlasnici', Ognjen i Danijel Đorđević.

Smješten u Vodnikovoj ulici s pogledom na jug, balkon je dobio dušu zahvaljujući živopisnim predmetima s Hrelića i poklonima prijatelja. Uz 'klasične' balkonske ukrase poput svijećnjaka u boji, šarenih jastučića i ukrasnih zelenih biljaka, ovaj balkon sasvim posebnim čine plišane igrače, kavez za ptice, uokvirene slike, kovčeg za biljke i – tuba.

Ona je trebala biti bačena u smeće, ali smo ga mi odlučili spasiti. Čekao je dugo mjesto u svom domu pa sad svira da biljke ljepše rastu otkrio nam je Ognjen.

A kovčeg za biljke?

Njega smo pronašli, ima ugrađene noge jer Danijel kaže kako koferi vole putovati. Postoje još tri takva u stanu i zahvalni su kao kućni ljubimci. Ovaj na balkonu voli glazbu i sunce i zato živi na balkonu ispričao je Ognjen.

Sve što vam treba za vlastitu balkonsku oazu je malo novih/korištenih predmeta, cvijeće i biljke po želji te – vaša vlastita priča.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju