Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Zagrebački sir - najfinija blagdanska tradicija na stolu

06. prosinca 2017 Piše Sponzoriran članak
Pogačice sa sirom i bosiljkom
Pogačice sa sirom i bosiljkom

Jedan glavni sastojak, puno ideja za ukusna druženja Blagdani sa Zagrebačkim sirom

Blagdani su sinonim za druženja s obitelji, partyje s prijateljima, zabave s kolegama... A sve to nezamislivo je bez finih zalogaja – upotpunite ih dobro poznatim okusom Zagrebačkog sira u provjerenim, tradicionalnim receptima.

Pogačice sa sirom i bosiljkom

Fini aromatični kruščići kao stvoreni su za takva druženja – jednostavni za pripremu i praktični za transport. Odlično će prijati uz razne sireve, suhomesnate nareske i namaze.

Sastojci

400 g glatkog brašna
250 g Zagrebačkog sira
150 g maslaca
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 listova svježeg bosiljka (ili grančica ružmarina)
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
na vrh noža soli
malo sira Ribanaca, sezama, crnog kima

Priprema

1. U posudu stavite Zagrebački sir kojem ste dodali 1 žličicu soli i dobro ga izradite mikserom uz postupno dodavanje otopljenog maslaca.

2. Svježe listove bosiljka nasjeckajte na sitno pa ih dodajte izmiješanom siru i maslacu.

3. Prosijte brašno u koje ste dodali jedan prašak za pecivo pa ga postupno dodajte siru i miješajte. Kad ste dodali sve brašno, umijesite glatko, podatno tijesto. Tijesto formirajte u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odstoji najmanje 30 minuta.

4. Pobrašnite površinu na kojoj ćete valjati tijesto pa ga razvaljajte na ne manje od 1 cm debljine. Čašom ili kalupom promjera 5 cm vadite pogačice i slažite ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Svaku pogačicu premažite razmućenim jajetom u koje ste dodali malo soli i posipajte Ribancem, sezamom, crnim kimom...

5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20-25 minuta, odnosno dok pogačice ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Još puno recepata s okusom tradicije čeka vas na sirevi.hr – isprobajte ih, jamče fina blagdanska druženja!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close