'Prvo zagrebačko more knjiga' trodnevna je manifestacija koja spaja užitak čitanja i ljetne radosti, a traje do nedjelje, 5. srpnja 2015. u zelenom parku Zrinjevac. Glavni joj je cilj popularizirati čitanje, a ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim mjesecima u metropoli


Užitku čitanja na Lumenovoj plaži na Zrinjevcu, s ležaljkama, suncobranima i velikim količinama knjiga, s veseljem su se prepustili mnogi zagrebački građani i turisti u petak 3. srpnja, prvoga dana trodnevne manifestacije Prvo zagrebačko more knjiga u organizaciji nakladničke kuće Lumen.

Cilj manifestacije 'Prvo zagrebačko more knjiga' je popularizirati čitanje, a ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaja uglavnom nedostaje.

Morski ugođaj u parku Zrinjevac izazvao je nepodijeljeno oduševljenje posjetitelja koji su u vrućem ljetnom danu pronašli svoje mjesto u ugodnoj hladovini, i uz dobru glazbu i koktele uživali u čitanju najnovijih svjetskih hitova na hrvatskom i engleskom jeziku.

Plaža u betonskoj džungli
U moru knjiga koje gosti manifestacije mogu tri dana besplatno čitati našli su se svi naslovi Lumen izdavaštva, među kojima i upravo objavljena 'Fatalna bliskost', intrigantan književni krimić Lynn Shepherd. Cilj manifestacije je popularizirati čitanje i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaj uglavnom nedostaje.

Osim čitanja i ispijanja osvježavajućih napitaka, posjetitelji će u subotu i nedjelju moći iskušati face painting te sudjelovati u Lumenovom nagradnom kvizu. Ako ovog ljeta ne idete na more, ne zabijajte glavu u pijesak! Dođite u nedjelju u 18 sati na Lumenovu plažu na Zrinjevcu i pokušajte osvojite glavni zgoditak - vikend na Jadranu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju