Crvena boja u mnogim primitivnim kulturama ima važnu ulogu jer se vjeruje da štiti od zlih utjecaja.

 Predstavlja snagu, zdravlje i vitalnost, često se smatra agresivnom i impulzivnom bojom te simbolizira ljubav, požudu i hrabrost. U modernijim civilizacijama, općenito, crvena boja ostavlja dubok utisak na svakog čovjeka te je u odjevnim kombinacijama omiljena podjednako i muškarcima i ženama, a odaje jasnu poruku: 'Ja sam osoba sa stavom i ne bojim se to pokazati'.

  PR PR Foto: PR


Naučno je dokazano da žene s bilo kojim crvenim odjevnim detaljem ili pak crvenim ružom na usnama djeluju privlačnije, hrabrije i samouvjerenije. Čak i ako ona nije vaša omiljena boja, crvena uvijek privlači poglede, a mnoge studije pokazale su kako će muškarci uvijek prvo zapaziti ženu koja nosi crvenu boju.
Ako ste dovoljno hrabri, uskladite nekoliko nijansi crvene - vjerujte, ovakve kombinacije mogu biti pun pogodak. Poigrajte se s različitim nijansama i bit ćete iznenađeni rezultatom. Međutim, ako niste za tako odvažne varijante odaberite jedan dobar komad u crvenoj boji i svakako ćete biti zamijećeni gdje god se pojavili. Tako na primjer možete odabrati raskošan crveni kaput, crvenu haljinu, crvene hlače ili crveni pulover, a ostatak neka bude u 'nude' tonovima. Crvene hlače su poprilično popularne, a možete ih nositi od elegantnijih prilika, do onih sportskih. Za svečanije prilike odlučite se za crvenu haljinu.

PR PR Foto: PR


Međutim, ako niste ljubitelj isključivo crvene boje, možete ju dozirati pomoću drugih boja. U situacijama kada želite ostaviti dramatičan dojam, kombinirajte crvenu sa crnom - ovo je win-win opcija za svečanu večeru ili poslovni sastanak. Bijeloj i sivoj daje dozu vedrine, sama uz njih djeluje elegantno, a pružit će vam i dašak samopouzdanja.

PR PR Foto: PR


Sitni crveni cvjetići, točkice ili pruge odličan su začin svakom looku, osobito ako niste još dovoljno odvažni nositi komad koji je potpuno u crvenoj. Za sve one kojima je i to previše možete se odlučiti za crvenu u obliku modnog accessoriesa. Crvena torba, novčanik, cipele, ili privjesak za ključeve u moćnoj nijansi crvene dat će poseban šarm svakom pa i najdosadnijem stajlingu.
Crvene komade koje smo odabrali za vas potražite u Liu Jo dućanima ili na www.fashionandfriends.hr!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju