Usred male zelene oaze u zagrebačkom Savskom Gaju smjestilo se jedno idilično dvorište u kojem "žive" dva posebna "stanara" – zagrljene svjetiljke.

Riječ je o dvorištu u sklopu šarmantnog malog Sundial Botique Hotela, koji je tek prije nekoliko godina otvorio svoja vrata. Pažnju svih gostiju i posjetitelja ovih dana plijene upravo spomenute zagrljene svjetiljke koje "sjede" na klupi i već na prvi pogled odišu romantikom.

A iza tih romantičnih svjetiljki stoji jednako tako romantična priča koju nam je ispričao direktor hotela Antonio Križić.

U početku se hotel zvao Sundial Garden Rooms, pa sam htio opravdati ime lijepim vrtom, a i sam ih obožavam. Tog smo proljeća postavili rasvjetu, uredili parking i, između ostalog, smjestili i klupu. Kako je vrt tek bio u nastanku, svaku sam ga večer zalijevao. Jednom sam prilikom primijetio dvoje mladih kako svaku večer sjede zagrljeni na klupi dok ja zalijevam. Prvo sam mislio da su gosti.

Kasnije sam primijetio da dolaze izvana. Mladić bi došao biciklom, a djevojka pješke. Jednom me ona srela u dvorištu i pitala mogu li oni dolaziti na tu klupu, što sam im, naravno, dopustio. To je trajalo cijelo ljeto. Već sam se bio i navikao na njih. Vjerojatno su iz Savskog Gaja, možda se i prepoznaju u ovome, kaže nam.

Kip Romkinje koja pleše, Zagreb - 3 Novo u Zagrebu: Skulptura Romkinje koja pleše nosi važnu poruku

Iako su njihovi dolasci prestali sa završetkom ljeta, uvijek ih se rado sjećao. Kada je jednom na internetu opazio zagrljene svjetiljke, odmah je znao što mu je činiti – dvije posebne svjetiljke postale su novi stanari ove male gradske oaze.

Priča jednog mladog para nadahnula je nastanak sasvim posebnih svjetiljki.

I mi 'svijetlimo' kad smo zaljubljeni. Te su me svjetiljke odmah podsjetile na mladi par, a čini se da se sviđaju i svim gostima i posjetiteljima. To je postalo novo mjesto za fotografiranje u dvorištu, ističe Antonio.

Ne samo da je ova posebna klupica već zarobila srca posjetitelja nego je i u centru ljetnih događaja koja će se u vrtu odigravati sve do kraja listopada.

Njihovo Ljeto u dvorištu bilo je otvoreno proteklog vikenda uz klavirske note Matije Dedića, a sve je to bio tek početak čarobnih događanja u vrtu koji naprosto mami svojim ozračjem.

Uistinu, to je pravo mjesto za najljepše ljetne priče. Tko zna, možda se podno zaljubljenih svjetiljki i glazbenih nota rodi još koja ljubav.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju