Puno ime joj je zamioculcas zamiifolia, a poznatija je kao zamija. Ona je sukulentna biljka podrijetlom iz Afrike i bez imalo sumnje uljepšava svaki prostor u kojem se za nju nađe mjesta.

Galerija Zamija Zamija Zamija - 11 +8 Zamija

Feng shui kaže i da je biljka koja u dom donosi sreću i novac, a kada se tome doda činjenica da je briga za nju uistinu laka, ne čudi činjenica da je sve češći prizor u domovima.

Ako i vi planirate udomiti jednu zamiju, osigurajte joj mjesto na kojem neće biti na direktnom suncu. Zalijevati je trebate jednom mjesečno i s vodom nikako nemojte pretjerivati jer će posljedica biti truljenje biljke i žuti listovi.

Zamiju ćete voljeti i ako živite u malo kvadrata jer jako sporo raste pa vam neće preko noći okupirati dom.

Zamija prema feng shuiju u dom donosi sreću i novac Zamija: Zahvalna biljka koja uspijeva čak i najvećim antitalentima

U svakom slučaju, zamija je prava zelena krasotica koja svaki dom čini ljepšim, a 12 dokaza da govorimo istinu nalazi se i u našoj galeriji.

Zamija Zamija donosi sreću i novac (Foto: Shutterstock)

Neobična orhideja koja izgleda poput papučice, a miriše na marelice Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 6 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 2 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 3 +4 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 1

"Majka tisuću djece": Biljka s bezbroj naziva koja u dom unosi sreću i pozitivnu energiju Biljka kućna sreća Biljka kućna sreća Biljka kućna sreća +5 Biljka kućna sreća

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju