Kaže se da su oči ogledalo duše, ali i jedan drugi dio lica može nam reći kakva je netko osoba, a i ne samo to! Ova 'sitnica' koju često zanemarujemo najviše utječe na izgled lica što je i znanstveno dokazano.

 

Studija Sveučilišta u Lethbridgeu otkrila je koja je najvažnija crta lica koja nam u potpunosti može promijeniti izgled te pomaže kod prepoznavanja osobe.

U istraživanju ispitanici su morali prepoznati slavne osobe na fotografijama, s time da su nekima bile skrivene oči, a nekima obrve. Ispitanici su lakše prepoznali one kojima nisu vidjeli oči.

Obrve imaju ključnu ulogu u prepoznavanju, ali i u tome kako nas drugi doživljavaju.

U ostavljanju što boljeg dojma pomoći će oblikovanje obrva prema obliku licu. Na taj način izgledat ćete svježije, odmornije, mlađe, zdravije i privlačnije

Pri tome je najbitniji oblik obrva.

Zaobljene obrve otkrivaju osobu koja je otvorena i druželjubiva, ravne obrve osobu koja je direktna te se vodi činjenicama i logikom, dok obrve četvrtastog oblika asociraju na osobu koja voli uvijek biti u pravu i imati kontrolu u svakoj situaciji.

Dakle, u ostavljanju u što boljeg dojma pomoći će vam i pravilno oblikovanje obrva, odnosno oblikovanje obrva prema obliku licu. Na taj način izgledat ćete svježije, odmornije, mlađe, zdravije i općenito privlačnije.

Četvrtasto lice - obrve trebaju biti lagano zaobljene, a četvrtaste obrve treba izbjegavati.

Okruglo lice – obrve trebaju biti četvrtaste, odnosno luk obrve treba biti pod oštrim kutem kako bi se više istaknule kosti lica i konture. Svod obrve neka bude viši.

Dugoljasto lice
– obrve trebaju biti duže, odnosno kraj obrve treba sezati preko vanjskog kuta oka malo više nego kod drugih oblika lica.


Srcoliko lice
– obrve trebaju biti guste, popunjene te besprijekorno uređene i oblikovane. Prema kraju neka se stanjuju što će uravnotežiti sitniju bradu i vilicu.

Ovalno lice – obrve trebaju biti lagano četvrtaste, odnosno luk obrve treba biti lagano podignut.

Bez obzira na oblik lica tri su zlatna pravila kojih se trebate pridržavati kada je riječ o obrvama:

1. Obrva treba počinjati u ravnini s hrbatom nosa. Ovu točku lako ćete naći ako horizontalno postavite olovku s bilo koje strane nosa.

2. Luk na obrvi treba počinjati nakon dvije trećine obrve. Jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti jest da vam luk počinje na sredini obrve.

3. Ne skraćujte duljinu obrva.
Obrva mora završavati, barem, na zamišljenoj liniji od kuta nosa do kuta oka. Može biti i dulja, ali pazite da kraj obrve ne seže niže od početka obrve jer tada oči mogu izgledati spuštene. Kako biste podigli oči kraj obrve neka bude lijepo 'zašiljen'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju