Jeste li znali da je specifičan način šišanja pudlica zapravo osmišljen kako bi mogle brže plivati? Osim toga, frizura im služi kako bi ih štitila od ozljeda jer su oni od davnina zapravo nevjerojatno sposobni lovci, iako izgledaju kao šminkeri kojima je najdraže ljenčariti.

Galerija Pudlice Pudlice Pudlice +11 Odlično se slažu s drugim psima, ali i ljudima

Inteligentna, elegantna i nadasve posebna pudla pravi je primjer prestiža. Već prvim pogledom na to držanje, hod i stas možemo primijetiti da se radi o gospođici koja je baš svjesna svoje ljepote.

Pudla je puno više od ljubimca, a vlasnici uvijek ističu kako se radi o lojalnom članu obitelji koji je puno više od svojih elegantnih čuperaka.

U nastavku pročitajte nekoliko zanimljivosti o pudlicama koje bi vas mogle iznenaditi, ali i nasmijati.

1. Pudla nema krzno – nego kosu

Jedna od najzanimljivijih činjenica jest ta da pudle nemaju krzno, nego kosu, odnosno dlaku. Slatke kovrčavice uopće se ne linjaju i savršene su za alergičare kojima njihova dlaka neće smetati. Razlika između krzna i dlake je zapravo vrlo jednostavna. Dok krzno raste do određene dužine, kosa raste kontinuirano.

Pudlice Pudlice su uzgajane za lov na ptice (Foto: Shutterstock)

2. Opasni lovci

Iako djeluju kao bezopasni šminkeri, pudle su zapravo profesionalni lovci. Uzgajani su baš za tu svrhu, a glavna im je uloga bila loviti ptice i patke za svoje gospodare. Neki lovci na ptice vodarice i danas love s pudicama jer smatraju da nema boljih lovaca od najdražih nam kovrčavica.

Pudlice Pudlice nas potiču na aktivniji život (Foto: Shutterstock)

3. Pudlice dolaze u četiri veličine

Najmanje su takozvane toy. One su visoke do 28 centimetara, a teške do četiri kilograma. Slijedi ih mini. One su visoke do 35 centimetara i teško do osam kilograma. Zatim srednje – do 45 centimetara te standardne pudle koje teže do čak 32 kilograma.

Pudlice Pudle su poznate po zanimljivim frizurama koje zapravo imaju svrhu (Foto: Shutterstock)

4. Postoji nekoliko frizura za pudle, a one ih obožavaju mijenjati

Svaka od frizura određena je detaljnim pravilima koja se moraju slijediti ako svoju pudlicu vodite na natjecanja ljepote. Neke od frizura koje nosi ova zgodna pasmina su takozvana moderna frizura, kontinentalna, frizura englesko selo, skandinavski lav i još mnogo zanimljivih frizura.

Svi štenci na natjecanjima moraju imati osnovnu frizuru, takozvani Puppy Clip, zbog kojega izgledaju kao bombončići.

Pudlice Bebe pudlice brzo uče (Foto: Shutterstock)

5. Male pudlice bile su cirkuski izvođači

Izvori govore kako su minijaturne pudle uzgajane u Francusku baš za spomenutu svrhu. Predivni izgled koji se mogao oblikovati frizurom, inteligencija i sposobnost brzog učenja trikova privukli su vlasnike cirkusa da ih uključe u svoju družinu.

Pudlice Male pudlice bile su cirkuski izvođači (Foto: Shutterstock)

6. Mnoge pudlice imaju posao

Pudlice su uvijek na popisu najpametnijih pasmina. Njihova sposobnost brzog učenja i razumijevanja te savršena moć socijalizacije s drugim životinjama i ljudima, ističu ih kao jedne od najvećih pametnjakovića među pasmina. Neke pudlice su tragači tartufa, druge pak rade kao terapijski psi, a mnoge od njih pomažu ljudima s posebnim potrebama.

Pudlice Odani ljubimci koji će vas obožavati (Foto: Shutterstock)

Oni su svjesni svoje ljepote: 12 njuškica s prirodnim kovrčama Kovrčave pasmina pasa Kovrčave pasmina pasa Kovrčave pasmina pasa +9 Kovrčave pasmina pasa

Odlikaši s njuškicom: Ovo je 10 najinteligentnijih pasmina Belgijski ovčar i border collie u zagrljaju Engleski koker španijel Australski čuvar stada +7 Belgijski ovčar

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju