Drugu godinu zaredom na eventu ''Zapleši s nama'', kojeg smo na Europskom trgu pripremili posebno za vas zajedno s našim sponzorima, profesionalnim plesačima, raznim plesnim školama i skupinama, još jednom smo dokazali da je ples zarazna umjetnost koju je nemoguće ne voljeti.

Galerija Zapleši s nama Zapleši s nama Zapleši s nama +6 Zapleši s nama

Ples nam omogućuje da pokretom tijela izrazimo ono što ne možemo objasniti riječima. Upravo su tako prošle subote na Europskom trgu međusobno komunicirali brojni rasplesani sudionici radionice bečkog valcera, kao i slučajni prolaznici koje smo prizvali pjesmom i pokretom.

Marko Mrkić iz plesne škole ''Lijeva i desna'' kojeg smo pratili i u ovogodišnjoj sezoni showa Ples sa zvijezdama, na plesnom podiju okupljenima je predstavio korake bečkog valcera, društvenog plesa koji je dugo vremena bio zabranjen zbog prevelike prisnosti među plesnim partnerima. Iako se nekada upravo zbog toga smatrao skandaloznim, na plesnom eventu ''Zapleši s nama'' zbližio je i potpune neznance koji su, nakon učenja osnovnih koraka, u parovima bez ikakvog ustručavanja zaplesali pod Markovim vodstvom.

Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Tijekom pola sata koliko je trajala radionica, svojim je polaznicima otkrio i trikove uz koje će prilikom plesanja bečkog valcera uvijek djelovati kao pravi profesionalci – osim pravilne posture koja je od velike važnosti, najbitnije je što pravilnije držati ruke kako bi nam izvođenje pokreta bilo što romantičnije i senzualnije. Na taj ćemo način, tvrdi Marko, osvojiti svakog profesionalnog plesača koji će biti siguran kako ''znamo posao''.

Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Kako bi polaznici radionica koju nam je omogućio Intersnack nadoknadili potrošenu energiju nakon plesa, u pomoć im je priskočio slani snack Chio Tip Top u kojem su s guštom uživali i veliki i mali. Marko je posebnim Chio paketom nakon radionice nagradio par kojem su lijeva i desna bile nabolje usklađene, a odsad pokrete mogu usavršavati i kod kuće uz slanu grickalicu koja će im biti izgovor za mali predah. Sve sudionike Marko je pozvao da svoje plesno umijeće na podiju ponovno pokažu točno u podne kad će svi zajedno zaplesati još jedan bečki valcer popraćen tombolom s vrijednim nagradama među kojima se našao i Chio Tip Top.

Zapleši s nama Zapleši s nama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Nakon finala ''Plesa sa zvijezdama'', još uvijek nas drži plesna groznica kojoj ni ne pokušavamo odoljeti. Upravo je zbog toga Marko u suradnji s Intersnackom na svojem Instagram profilu pokrenuo Chio Tip Top plesni izazov koji traje do kraja idućeg tjedna zbog čega bi svi zainteresirani trebali požuriti jer će oni najbolji, prema njegovom sudu, osvojiti vrlo vrijedne nagrade. Nakon mnoštva izazove, pred njegovim pratiteljima je i onaj posljednji gdje se ćete ponovo moći uskočiti u svoje plesne cipelice i pokazati svoje plesačke sposobnosti.

Markov plesni izazov idealan je povod da do iduće godine i još jednog plesnog eventa ''Zapleši s nama'' i susreta na Europskom trgu izbrusite svoje plesno umijeće. Vidimo se na istom mjestu u isto vrijeme za točno godinu dana uz još više plesnih radionica i iznenađenja.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Intersnack po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju