Zaštite od sunca nikad dovoljno

O zaštiti kože od UV zračenja počinješ razmišljati otprilike u isto vrijeme kada počinješ razmišljati o godišnjem odmoru ili prvom odlasku na plažu? Pa, vrijeme za razmišljanje o zaštiti od sunca je sad - jer za to je uvijek pravo vrijeme, isto kao i za maštanje o uživanju na plaži.

Svjetlo i toplina imaju pozitivan utjecaj na naš organizam – potiču lučenje endorfina, hormona koji izaziva osjećaj blagostanja i sreće. Ipak, dok uživaš u suncu ne zaboravi – utjecaj UV zračenja je kumulativan, što znači da se na koži ne vidi odmah.

Broj jedan u zaštiti od sunce – krema sa zaštitnim faktorom

Kreme sa zaštitnim faktorom najvažniji su saveznik u sklapanju prijateljstva sa sunčevim zrakama, no najčešće ih koristimo samo kada planiramo odlazak na plažu. Sljedeći put kada sjedneš na bicikl ili odlučiš uživati na suncu uz kavu ili uz sportske aktivnosti – nemoj oklijevati nanijeti kremu za zaštitu od sunca. UV zračenje ne brine o tvojim planovima niti ima obzira za to jesi li na godišnjem odmoru – o zaštiti od sunca treba voditi brigu bez obzira na to šetaš li do plaže ili do ureda.

Asistenti u UV zaštiti za svaki dan

Ako koristiš tekući puder, možeš istovremeno prikriti male nesavršenosti na licu i zaštiti se od UV zračenja. Bourjois CC Cream 123 Perfect tekući puder štitit će tvoju kožu zaštitnim faktorom 15, a njegova formula sadrži tri različita pigmenta koja brišu i prekrivaju nedostatke i nepravilnosti boje tena. Dok sigurno uživaš na suncu, narančasti pigment protiv umora tvojoj koži će osigurati zdrav i svjež, zeleni pigment prekrit će crvenilo kože, a bijeli će umanjiti vidljivost tamnih mrlja i podočnjaka.

Kada razmišljamo o zaštiti od sunca (a to bi trebalo biti uvijek, jer oblaci propuštaju i do 90% UV zračenja!), često zaboravljamo zaštiti usne. Ako istovremeno želiš zaštiti i istaknuti usne možeš odabrati Deborah Milano Red Shine ruž za usne koji uz sjaj i hidrataciju, štiti usne od UV zračenja zaštitnim faktorom 15.

Ne zaboravite na dermatološke preglede

Redoviti dermatološki pregledi najvažniji su i neizostavan korak u zaštiti od sunca. Od stručnjaka možeš saznati koji je tvoj fototip kože prema kojem se određuje najbolji način zaštite od UV zračenja. Kao i svake godine, dm će ti omogućiti da obaviš dermatološki pregled besplatno. Prva prilika bit će u lipnju na šestoj dm ženskoj utrci u Zagrebu, a dm-ovi dermatolozi posjetit će i druge gradove, pa ti savjetujemo da pratiš dm-ovu internetsku i Facebook stranicu za sve detalje. I čuvaj se sunca!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju