Depilacija bikini zone za žene je stvar estetike, ali i higijene, no u hladnijim mjesecima ipak rjeđe posežemo za britvicom i voskom nego ljeti - i to ima svoje pozitivne strane. Zbog čega je preskakanje depilacije bikini zone dobro, pročitajte u nastavku teksta

Depilacija je mnogim ženama dio redovite njege i brige o vlastitom izgledu, ali u hladnijim mjesecima više se usredotočujemo na neke druge načine njegovanja kože i tijela poput korištenja krema koje bogato hidratiziraju kožu koja se zimi više suši.

Depilacija bikini zone za žene je stvar estetike, ali i higijene, no u hladnijim mjesecima ipak rjeđe posežemo za britvicom i voskom nego ljeti - i to ima svoje pozitivne strane

Preskočiti depilaciju bikini zone u ovo dobe godine nije ništa neuobičajeno, a mi vam donosimo i 5 razloga zašto je dlačice na intimnom području s vremena na vrijeme dobro ostaviti na miru:

1. Stidne dlačice smanjuju trenje

Dlačice na intimnom području ondje se nalaze s razlogom i imaju svoju svrhu – one djeluju poput barijere trenju. To uključuje trenje između tijela i odjeće, ali i trenje tijekom seksa što kožu može iziritirati te se može upaliti.

2. Stidne dlačice štite od bakterija

Porezotine i ranice koje mogu nastati uslijed brijanja ili drugih načina uklanjanja dlačica, u kombinaciji s toplinom i vlagom genitalnog područja, mogu dovesti do infekcija. No, i ako nema porezotina i ranica, dlačice djeluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih bakterija, ali i zadržavaju zdrave količine bakterija. Također sprečavaju ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica koje mogu izazvati iritaciju.

3. Nećete imati problem uraslih dlačica
Urasle dlačice najčešće nastaju zbog brijanja i depilacije voskom. Na mjestu urasle dlačice može se pojaviti točkica nalik miteseru iz koje se dlačica može izvući samo tiskanjem ili pomoću pincete. Ukoliko povremeno preskočite depilaciju, problem uraslih dlačica sigurno će vas manje mučiti. Doznajte i 7 činjenica o brazilskoj depilaciji koje vam kozmetičarke skrivaju.

4. Bikini zonu je najteže depilirati

Želite li temeljito ukloniti dlačice s intimnog područja, morat ćete obuhvatiti i predio prepona koji je teže dohvatljiv i koji nije lako vidljiv zbog čega postoji veća mogućnost da ćete se porezati na vrlo osjetljivoj koži koja je ionako sama po sebi sklonija porezotinama.

5. Uštedjet ćete novac
Rjeđa depilacija znači i manje potrošenog novca. Naravno da je depilacija britvicom jeftinija od depilacije voskom, ali zbog osjetljivosti bikini zonu treba depilirati najkvalitetnijom britvicom i kremom za brijanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju