Make-up stručnjaci ističu da bi u svojoj kolekciji šminke trebali imati više od jedne nijanse pudera i korektora. Tijekom godine boja našeg tena se mijenja, pa sukladno tome treba promijeniti i nijansu podloge za lice.

Galerija Šminka Chanel Longwear MAC korektor +3 Max Factor Panstik, puder i korektor u jednom, 39 kn (notino.hr)
Glavna funkcija korektora je sakriti sitne nesavršenosti lica i prekriti podočnjake. Takav cilj ponekad je nemoguće ostvariti samo s jednom nijansom korektora.

Stručnjaci zato savjetuju upotrebu dva ili čak više korektora. Na tržištu se nalaze takozvani korektori u boji (color correcting) kojima se neutralizira tamni kolutovi oko očiju.

Ovisno o pojedincu i boji tena, korektor u ružičastoj, narančastoj ili čak ljubičastoj nijansi može biti odlično rješenje za smanjivanje dosadnih i tamnih podočnjaka.

Vizažistica Kate Lee koja radi sa zvijezdama poput Dakote Johnson i Emilije Clarke obožava upotrebljavati ružičasti korektor Chanel Longwear.  Chanel Longwear Korektor Chanel Longwear u ružistoj boji prodaje se po cijeni od 277 kuna Foto: chanel.com

Taj korektor stvarno pomaže u neutraliziranju svih plavičastih ili zelenkastih tonova kože. Nakon njega lagano natapkam korektor koji više odgovara stvarnom tenu osobe koju šminkam.


Ne treba zaboraviti da korektor u zelenoj boji odlično neutralizira crvenilo lica, dok žuti dodaje toplinu licu i posvjetljuje ten nakon previše sunčanja.

Na područje ispod očiju make-up umjetnici savjetuju nanošenje kremastih i laganih korektora kako bi se izbjegao "zapečen“ izgled lica.

Želite li učinkovito sakriti prištiće i sitne ožiljke na licu odaberite gušći i pigmentiraniji korektor.

Za prekrivanje sitnih nedostataka na licu treba vam nešto gušće i suše što obično dolazi u paletama i okruglim kutijicama. Ja koristim paletu poput MAC-a Conceal and Correct koja obuhvaća šest boja, pa omogućava miješanje nijansi za svaki tip kože,
kaže make-up artist Nick Barose. MAC korektor MAC Studio Conceal and Correct Palette prodaje se po cijeni od 225 kuna (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju