Možda vašem oku nije promaklo da neke slavne dame nose barem za broj prevelike cipele. Je li to neki novi trend? Ili je razlog tome nešto drugo? Saznajte u nastavku teksta

Jennifer Lopez, Victoria Beckham, Kristen Stewart i Kristen Bell neke su od slavnih žena koje nose prevelike cipele, preciznije štikle. I stvarno, gledajući fotografije jasno je vidljivo da su im cipele ili predugačke ili preširoke ili oboje.

'Nije neobično vidjeti Jennifer Lopez i Victoriu Beckham u za broj prevelikim štiklama'

No, ovim poznatim damama nije se dogodilo da su slučajno obule prevelike cipele niti se dogodilo da broja njihovih cipela nije bilo – one samo znaju jednostavnu tajnu: nošenjem za broj ili dva prevelikih cipela sprečavaju da im noge nateknu i cipele postanu pretijesne.

To naročito vrijedi za svečana događanja kada u visokim potpeticama moraju biti nekoliko sati, nekada i cijelu noć, i naravno da su natečene noge neizbježne. Nošenjem prevelikih cipela zvijezde će izbjeći bolne noge, neudobnost, ali i kronične probleme sa stopalima kasnije u životu koji su posljedica (pre)čestog nošenja štikli. Pogledajte i 8 dokaza da štikle na crvenom tepihu nemaju milosti.

Kada stopalo malo "pleše" u cipeli, ona ne stvara pritisak na najosjetljivije dijelove stopala. Kako prevelika obuća njihovim klijentima ne bi ispala s nogu, stilisti u štikle stavljaju silikonske jastučiće koji cipelu ispune taman toliko da drže stopalo. Treba li im nešto što će cipelu dodatno pridržavati, poslužit će se trakom s dvostranim lijepljenjem. Pogledajte i modni "gaf" Jessice Albe na koji nitko nije imun.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju