Zapadna civilizacija već dugo nameće odijelo kao oblik komunikacije. Uvijek je riječ o osobi koja nosi odijelo, haljinu ili kostim. Ukoliko osoba koja nosi odijelo ne izgleda kao dobar model, tada će i odijelo izgledati neprilično, za tu osobu

Imate li široka ramena, sve što obučete će imati široka ramena ukoliko n eodaberete odjeću koja će biti krojena na način da ih učini manje vidljivima. Nabori, falde i pogrešno smješeteni đepovi na bokovima će proširiti kritične zone tijela, a ukoliko su problematičnu to nikako ne bi smio biti vaš izbor.

Duljina ili kroj mogu sniziti, proširiti ili jednostvano stvoriti neobičan nesklad opće slike. Preuski sako, košulja ili majica će punijoj osobi dodati još nekoliko kilograma, a veličina dezena, ili odabir tkanine imaju isti učinak kao i kroj. Dobro je znati i kako prikriti kratki torzo, produžiti noge i ostaviti dojam više i uže osobe. Dulja glava ili kraći vrat isto tako mogu predstavljati problem, ali i taj je, srećom rješiv.

Poznajete li oblik svog tijela i znate li kupovati za sebe?
Kupujući odjeću, odijelo, košulju, kravatu ili haljinu biramo ono što nam se sviđa, ili ono što nam nameću modni trendovi. I rezultat ovisi uvijek o osobi koja tu odjeću nosi. Kad je riječ o osobi odgovarajuće veličine, kilaže i oblika tijela – greške nema. U svim ostalim slučajevima – potrebno je prekrajanje. Koje, na žalost, često izostane.
Naš izgled je naša vizit karta, i tako se treba prema njemu odnositi.

Ljudi posežu za konzultacijma na temu imidža kako bi im odijelo ili haljina stajali kao i na lutki u izlogu. To je vrlo često nemoguće, ali je moguće tako djelovati pravim odabirom komada odjeće. Ponekad je dovoljno zamijeniti za odijelo drugo, tek nijasnu drugačije, ali je ishod božanstven.

Imidž konzalting je takva usluga jer usklađuje osobu i odjeću. I ne samo to, nego i boju kose ili make up-a. Kad se sve uskladi, izgled svake osobe postaje slika koju s lakoćom pamtimo.

U razgovoru o imidž konzaltingu često se nametne rečenica 'Odijelo ne čini čovjeka'. Upravo je obratno. Čovjek čini odijelo. Baš ta rečenica, i ta misao najbolje ilustrira osnove imidž konzaltinga.

Specijalistica imidž konzaltinga
Andreja Horvatić i PROFASHION tim

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju