Recesija je 'navodno' iza nas, no za svaki slučaj, sad pred početak nove sezone, prije bilo kakve kupovine, zavirite u svoj ormar i pokušajte pronaći nove kombinacije

I? Kakvo je stanje? Od tuge do jada, s ponekim draguljom, no sve usvemu, svega ste se već zasitili. No, prava je istina da ste se zasitili kombinacija. Svi mi padamo u zamku rutine.

>> Otkrjite koji ste tip žene i pronađite idealni make up!

Dakle, kad je riječ o odjevnim kombinacijma većinom je slučaj da ono što jednom iskombiniramo, ostane takvo stalno. Ali, trebalo bi izdvojiti malo vremena. Naime, vrlo je vjerojatno da onu 'it' haljinu koju već danima gledate u izlogu već imate. Ali, istina, nije iskombinirana kao ona u 'izlogu' jer nije ukrašena maramom, ili remenom ili ogrlicuom. Krenimo u ormar!

Sve izvadite i uz selekciju počnite kombinirati. Pa čak i one stvari koje nikad ne biste spojili zajedno. Možda i neće biti dobra kombinacija, ali vrijedi pokušati. No, nemojte sve to raditi s kosom koja je u totalnom neredu i sa svojim papučama na nogama. Nema te suknje koja dobro stoji na papuče. Tako ni večernje haljine, lude ogrlice ili tko zna što još, bez make up-a. Treba vam malo vremena, ali svašta ćete otkriti.

>> Žene bi trebale ulagati u krevet i u cipele..

Pokušajte s remenom na drugom mjestu, ili zamijenite remenje na haljinama, umjesto košulje uz suknju, obucite majicu i strukirani sako kojem ležerno zavrnite rukave. Igrajte se. Kao što ste se nekad igrali s lutkicama. Jedne cipele obucite sa svim što bi mogli, pa tako i čizme ili nešto treće.

Torbi dodajte privjesak ili maramu. A marama, ili šal, ili pašmina...To je svijet za sebe. Kombinacijama nikad kraja. Možda je i vama garderoba većinom jednobojna?! Takav je vrlo čest slučaj s mojim klijenticama, koje nakon konzaltinga upoznaju svoje prijateljske boje i zamalo ne počnu plakati, jer toga nema u njihovoj garderobi. A prirodno je da bi one sad odmah počele sa svojim novim osvježenim izdanjem. No, ormar je skoro pa beskoristan. Dovoljno je uči u svijet marama, šalova i pašmina, da bi sve što imate počelo svoj drugi život. Život u vašoj boji.

A sutra opet nova kombinacija, nova marama iako je svemu baza vaš stari ormar u kojem postoje svi osnovni dijelovi u koje ste godinama ulagali.

Čestitam, pobijedili ste sebe. Čestitam, uštedjeli ste. Bitna je promjena, u kombinacijama, u ormaru, u stavu. Uživajte u njoj.

S povjerenjem,
Andreja Horvatić

www.profashion.com.hr i www.image-consulting.com.hr

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju