Gradom šeću žene i djevojke u predugoj, preširokoj ili pak preuskoj odjeći, a promatrači često steknu dojam pogrešne visine, širine i uopće oblika tijela. Svi smo se čudili bar jednom vidjevši nekoga koga poznajemo npr. kolegu s posla kako potpuno drugačije izgleda u trenirci. Nešto je bilo pogrešno

Nedavno sam čula žene koje prigovaraju zbog hlača koje su  platile 1000 kuna, a moraju ih skratiti i to je kao da bace 300 kuna kroz prozor. Na žalost nitko nije savršen, pa tako ni sve hlače. Ali, i one postaju savršene nakon što ih krojačica skrati na najbolju dužinu za vas. Isti slučaj je i sa strukom. Naime, priča mi klijentica koja bi morala nositi hlače normalnog, pa čak i povišenog struka da su joj takve hlače preširoke u struku, a ove niskog struka, iako je svijesna da nisu najbolje rješenje za njeno tijelo, sjedaju točno tamo gdje treba. Moje je pitanje bilo: Radije ćeš nositi hlače koje ti skraćuju noge nego da suziš struk na onima koje će te učiniti višom i užom?

>> Može i bolje!

Odgovor možete i sami dokučiti. Potražila je krojačicu.
Ima nešto zavodljivije od mode – odjeća koja zaista dobro pristaje. Nova odjeća nudi mogućnost ponovnog stvaranja sebe svaki put kad je obučemo. Dobar odabir odjeće štiti u onim očajnim danima (ponedjeljak) i brani kroz sastanke, ali i omogućuje da ponosno ušetate na afterwork party.

Izbor odjeće je jedan od najkreativnij oblika samoizražavanja. Boje i oblici odjeće objavljuju kako mi sebe vidimo! Možda tako i počinje fascinacija ljudima sa stranica magazina. Sustiže nas poruka koju šalju, a samo su na slici, no slika govori tisuću riječi.

Često mi se događa, na konzultacijama, da moji savjeti ne prodiru do svih žena. Kao da nisu u mogućnosti prihvatiti novu mogućnost, na temu boje ili duljine kose ili oblika suknje, haljine ili hlača. Jako je važno prepoznati sebe i prilagoditi svoju odjeću sebi. Puno teže ćete postići da se odjeća prilagodi vama. No, uz malo korekcija, uz dobru krojačicu, a možda, su vam potrebne i konzultacije (tu sam!), sve je moguće.

No, znam pouzdano, no moje klijentice manje troše na odjeću nakon konzultacija, izgledaju bolje i puno su samosvijesnije. Proces prilagodbe počinje prihvaćanjem konzultacija tako što počinju razumijevati, slijedi prihvaćanje i konačno akcija. Najproduktivnije su one koje su se s početka bunile i teško prihvaćale savjete.

Stil dobrog oblaćenja, ili još točnije STIL (jer sve ostalo to nije) nije rezerviran samo za modne ikone, to je naučeno ponašanje, i jednostavan rastući proces koji se odražava u dobrom uvježbanom oku koja zna prepoznati figuru i sve njene prednosti i izvrsnosti, i tako kroz svaku sezonu i svaku slijedeću godinu.

Andreja Horvatić
Savjetnica za imidž
www.image-consulting.com.hr
www.profashion.com.hr

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju