... jer ili su u jednom ili u drugom, logično zaključuje Joan Collins!

Ležeći na suncu i dosadno promatrajući oko sebe badiće, kaftane, ručnike i tjelesa uživala sam u radnom odmoru

No, nešto uvijek ušeće u kadar kad se najmanje nadate. Tako je bilo s tijelom koje je momentalno zaokupiralo pažnju ženskog dijela sunčanih gušterica (u doslovnom i prenesenom smislu). Gledaš i ne vjeruješ. Popraviš šešir, namjestiš sunčane naočale, i još jednom provjeriš. Tu je. Stoji na stijeni u, ponovno modernim (tako pričaju!?) speedo gačicama i gleda u more.

Izgleda zaokupljen samo time. A sve su žene u blizini, isto, zaokupljene samo time. Ili samo njime. Vidim da su se neke mlade djevojke počele došaptavati i mislim u sebi, neće taj dugo ostati zaokupljen morem. No, on stoji, i svoje preplanulo tijelo izlaže pogledima...a ja razmišljam o reklami..nekoj sličnoj sceni koju gledam..

Cure šaptačice, sličnih tijela kao Adonis na stijeni, ali ženski paket, jedna 'oval', a jedna umjereni 'pravokutnik' prema analizi oblika tijela, i razmišljam kako točno mogu (jer nikad ne prestaješ biti imidž konzultant kad jednom svladaš znanje) predvidjeti na kojim će se mjestima debljati s godinama, i kako će im koji model odjeće stajati.

Uh, kako volim te analize koje iz svakog ženskog tijela mogu učiniti savršenije i skladnije, no, odjeveno izdanje. Gledajući ove mlade djevojke oko sebe, razmišljam, kako bi reagirale kad bi ih sad savjetovala? Koliko su spremne slušati i mijenjati u ovim godinama? Još su mlade i vitke, ali one će 'na moje sigurno, a ja na njihovo više ne'. Tu se malo oraspoložim svijesna vještine i znanja kojima suvereno vladam. Fah idiot. Nitko nije savršen.

A pogled sam pronalazi smjer koji me opovrgava. Čisto savršenstvo stoji na stijeni. Tijelo 'samo takvo', dugi definirani mišići, dobra guza, visina možda 185, ne nabildan, jednostvano lijepo građen, skladan i tu na stijeni gotovo božanstven. Ono što su sigurno istražile sve žene koje su se usudile zrikati naokaolo, jest da je SAM. Nigdje nikakvog privjeska. Muzejska rijetkost. No, nakon što se nagledao mora i dovoljno ispozirao, on se okrenuo tražeći nekog. I ugledao ..Jednim krajičkom mozga pomislila sam; sigurno muškarac.

Ali, prilazila je ONA, sitnim koracima, sramežljivo. Imala je suknju leopard uzorka na sitne falde. Gornji dio tijela skrivala je majica u roza boji na 'V' izrez ukrašen sitnim svjetucavim kamenčićima koji su se ljeskali. A preko svega je, vjerojatno u želji da se ne izlaže previše opasnom sunčevom zračenju prebacila tirkizni šal, na resice. Kako se približila vidjela sam njene šarene sandale na punu petu ukrašene, opet, kamenčićima. Plavu kovrčavu kosa skupila je u ležernu punđicu kopčom. Mom ćuđenju ne bi bilo kraja i da ona nije išla u njegovom smjeru, ali ovako, to je bio sigurni 'zgoditak' dana. Pitala sam se što je s onom famoznom rečenicom Cocco Chanel koja je rekla da prije izlaska ipak skinemo jednu stvar sa sebe, a mislila je na nešto od asesoara poput šala, rukavica, narukvice, naušnica, možda remena.

Pa me presjekla misao 'less is more'. Odlučila sam prestati zuriti, ali bilo je teško jer njegov je osmjeh njenim približavanjem postajao širi, a tom su se dinamikom širile i zjenice ženskih promatrača. Dočekao ju je raširenih ruku, a ona je rukama uhvatila krajeve tirkiznog šala na resice i obuhvatila ga oko struka. Scena iz filmova. Ona kao rijetka vrsta modnog debakla, a on u speedo gačicama na stjeni uz more.

Nedavno sam dobila mail sa vrlo detaljno razrađenom shemom koja povezuje tijek misli ženskog i muškog mozga, u kojem svaka muška misao završava sa seksom, a ženska bitno drugačije, no nakon što muški mozak usmjeri misli na kupovinu novih cipela za nju, tad i njene misli vode k seksu. Dakle, žene bi morale ulagati (na neki od načina?!) u cipele ili u krevet, jer ili su u jednom ili u drugom.

Svjedočila,
Andreja Horvatić, savjetnica za image

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju