Mnogim ženama je onaj ključni završni korak prije izlaska iz kuće nanošenje parfema. Njegova moć je tolika da će se mnogi složiti da je mirisna maglica bitnija čak i od frizure i šminke.

Galerija Parfem Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Juliette Has A Gun Lady Vengeance +7 Jean Paul Gaultier Classique

Dašak mirisa može nam vratiti sjećanja na neki trenutak iz prošlosti, a kada osjetimo neki miris koji nam se sviđa želimo još tog osjećaja.

Mirise svrstavamo u različite kategorije. Neki su nam stvoreni za dan, neke biramo za posebne prigode, neki su za ljeto, a neki za hladne dane. Neki su nam - seksi.

U nastavku smo izdvojili deset zavodljivih mirisa koje mnoge žene smatraju afrodizijacima u bočici.

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Radi se o svježem, ženstvenom, karakternom mirisu stvorenom za žene koje su vragolaste i provokativne, slobodne, neovisne i simpatične. Na tržištu se pojavio 2001. godine i otad mu ne opada popularnost.

Miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

Chanel Coco Mademoiselle Chanel Coco Mademoiselle (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Ovaj cvjetni miris je predstavljen 2017. godine. Gornje note su gorki badem i šafran, u sredini su egipatski jasmin i cedar, dok bazu čine ambra, drvene note i mošus.

Obožavatelji parfema kažu da se radi o jednom od onih mirisa koji nanesete, a onda prije nego što krenete dalje, zastanete na nekoliko sekundi kako biste uživali u njemu. Miris je to koji se može nositi svaki dan, ali i čuvati za posebne prigode ili situacije u kojima nekoga želite impresionirati.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Juliette Has A Gun Lady Vengeance

Ovaj chypre-cvjetni miris za žene u gornjm notama ima lavandu i bergamot, u sredini su Bugarska i Marokanska ruža, pačuli so E Super i geranium, dok bazu čine bijeli mošus, ambroksan i vanilija. Obožavateljice parfem opisuju kao senszualan i bogat miris koji je jednostavno savršen.

Juliette Has A Gun Lady Vengeance Juliette Has A Gun Lady Vengeance (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Jean Paul Gaultier Classique

Više od 30 godina je prošlo od pojavljivanja ovog cvjetno-jantarnog mirisa na tržištu. Njegove gornje note čine naranča, zvjezdasti anis, ruža, mandarina, kruška i bergamot. U sredini su Ylang-Ylang, đumbir, orhideja, iris, tuberoza i šljiva, dok su bazne note vanilija, amber, mošus, cimet i sandalovina.

Žene koje vole ovaj miris opisuju ga kao remek djelo, miris koji je u isto vrijeme otmjen, sladak, nježan i snažan.

Jean Paul Gaultier Classique Jean Paul Gaultier Classique (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mugler Alien

Alien je drugi veliki miris Thierryja Muglera. Nakon što se našao u prodaji 2005. godine vrtlo brzo je našao vojsku obožavateljica, a danas se često nalazi na popisima najboljih parfema svih vremena.

Kompozicija Aliena bazirala se na toplom bijelom jantaru u bazi, drvenim notama u srcu parfema i na indijskom jasminu u vrhu. Obožavateljice mirisa kažu da je istovremeno lijep i osvježavajuć, primamljiv i senzualan. Opisuju ga kao miris koji biraju za svaki važan trenutak u svom životu.

Mugler Alien Mugler Alien (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Guerlain Shalimar

Jedan od najprodavanijih parfema na svijetu nastao je 1925. godine inspiriran ljubavnom pričom šaha Shahjahana i njegove žene Mumtaz Mahal.

Miris uključuje note limuna, bergamota, jasmina, majske ruže, opoponaksa, boba tonke, vanilije, irisa, tamjana i sivog ambera. Kratki hlad citrusa vodi u bogato cvjetno srce s raskošnom finalnom toplinom. Obožavateljce mirisa kažu da je on nešto što morate osjetiti na svojoj koži barem jednom u životu. Miris je kažu prelijep i raskošan.

Guerlain Shalimar Guerlain Shalimar (Foto: Internetska stranica proizvođača)

YSL Beauty Mon Paris Eau de Parfum

Ovaj chypre-voćni miris za žene u gornjim notama ima jagodu, malinu, krušku, naranču, mandarinu, kalabrijski bergamot i Calone, u sredini su božur, jasmin sambac, kineski jasmin, datura i cvijet naranče, dok bazu čine list indonezijskog pačulija, pačuli, bijeli mošus, vanilija, ambroksan, mahovina i cedar. Obožavateljice ovaj miris opisuju elegantnim, s razigranom, zavodljivom stranom. Navode i da u isto vrijeme uspijeva biti sladak, moćan i profinjen.

YSL Beauty Mon Paris Eau de Parfum YSL Beauty Mon Paris Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Tom Ford Noir Pour Femme

U gornjim notama ovog jantarno-cvjetnog mirisa su đumbir, gorka naranča, mandarina i bergamot, sredinu čine kulfi, ruža, cvijet naranče i jasmin, a u bazi su vanilija, amber, sandalovina i mastika. Ljubiteljice miriisa kažu da je topao, kompleksan, bogat, savršen miris koji sa sobom donosi eleganciju i zavodljivost.

Tom Ford Noir Pour Femme Tom Ford Noir Pour Femme (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Versace Crystal Noir

Ovaj voćno-orijentalni parfem na tržištu je od 2004. godine i otada vojska njegovih obožavateljica samo raste. U gornjim notama su papar, đumbir i kardamom, u sredini su kokos, gardenija, cvijet naranče i božur, dok bazu čine sandalovina, mošus i amber.

Kada smo svojedobno naše čitateljice pitali za koji parfem su dobile najviše upita "koji to parfem nosiš?", jedan od češćih odgovora bio je upravo Versace Crystal Noir. Žene Crystal Noir opisuju kao najseksi miris na koji su dosad naišle. Podsjeća ih na kratke haljine, ples, zabavu...

Versace Crystal Noir Versace Crystal Noir (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zara Red Vanilla

Kako se navodi u jednoj od recenzija ovog mirisa - nemojte da vas vanilija u nazivu zavara. ovaj miris nije ni dosadan ni prosječan, on je topao i senzualan. U opisu na Zarinoj stranici navodi se da je ovo sofisticiran, topao i pikantan miris s cvjetnim i slatkim notama. On je vedar buket elegantne perunike i crvenih božura u kombinaciji sa sočnim notama mandarine te slatkim i nježnim nagovještajem maline koji se stapa s notama vanilije.

Zara Red Vanilla Zara Red Vanilla (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nema konkurenciju: Ovo je najbolji novi parfem po izboru naših čitateljica Bočice parfema Chanel Chance Eau Fraiche YSL Libre L'Absolu Platine +8 Lancome La Vie Est Belle Iris Absolu

Izabrani su najbolji ženski, muški, unisex i niche parfem u 2023. godini Bočice parfema Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Le Male Elixir (Jean Paul Gaultier) +1 Angels' Share Anniversary Edition (Kilian)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju