Nastavljamo dalje naš Fit izazov s novom vježbom koja se fokusira na cijeli donji dio tijela, a traje tek nešto manje od minute.

  Galerija ŠIiroko hodanje s trakom - 5 ŠIiroko hodanje s trakom - 4 ŠIiroko hodanje s trakom - 3 +5 ŠIiroko hodanje s trakom - 2

Sve duži i topliji dani djeluju motivirajuće i daju nam onaj elan zbog kojeg se osjećamo kao da možemo baš sve.

Naš Fit izazov odličan je test discipline, a u serijalu od 16 videa trenerica Nina Šuprina pokazat će kako pravilno izvoditi vježbe da bismo iz njih izvukli maksimum.Tu su i jednostavni i fini recepti nutricionistice Zrinke Babić. Upravo je to ono što spašava da ostanemo dosljedni u uravnoteženoj prehrani jer nema izgovora poput onog – nemam vremena za kuhanje.

ŠIiroko hodanje s trakom - 5 ŠIiroko hodanje s trakom - 5 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Ovog puta donosimo vježbu koja ciljano djeluje na unutarnji dio bedara i stražnjicu te općenito jača noge. Treba vam samo elastična traka za vježbanje koja će stvarati otpor i učiniti ovu vježbu zahtjevnijom te malo više prostora, pa je idealna za izvođenje na otvorenom.

ŠIiroko hodanje s trakom - 4 ŠIiroko hodanje s trakom - 4 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – ŠIROKO HODANJE S TRAKOM

Navucite traku iznad koljena. U polučučnju radite raskorak u jednu stranu i zatim priključite drugu nogu, ali nemojte spustiti stopalo nego samo prste.

I tako nastavite, samo pazite da svaki put započinjete raskorak s drugom nogom. Krećite se prema naprijed blago nagnutih, ravnih leđa, a zatim ponovite sve to isto, ali prema natrag.

Važno je polako izvoditi vježbu kako bi se određene skupine mišića bolje aktivirale.

VAŽNOST DOBRIH NAVIKA

Također, potrebno je spomenuti koliko je zapravo bitno usvojiti zdrave navike. Osim redovite tjelovježbe treba se pobrinuti i za ono što stavljamo na stol.

Kako bi dobrobiti zdravih navika bile dugoročne i ne bi došlo do tzv. jo-jo efekta, svaki dan uvodite male promjene koje će u konačnici dovesti do velikih rezultata.

ŠIiroko hodanje s trakom - 6 ŠIiroko hodanje s trakom - 6 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Nakon treninga odaberite obrok koji je bogat proteinima, s manjim udjelom masnoće te je u isto vrijeme niskokaloričan. Birajte između Šunke u ovitku, Kuhane ili Pureće. Svima je zajedničko da sadrže samo 2 % masnoće, pa je za zdravi obrok svaki izbor dobar, a što se tiče purećih šunki - možete birati između Classic, Dimljene, Pečene i Mediteranske.

Za doručak ih možete jesti u zdravim sendvičima. Nježan okus Pikove Šunke u ovitku dobro će se stopiti s ostalim namirnicama, od povrća do sireva. Idealne su u bilo kojim brzim i uravnoteženim obrocima, kombinacija je mnogo pa nema izgovora za nezdrave opcije, a porcija od samo 85 do 100 grama PIK šunke zadovoljit će čak 30 do 50 % dnevnih potreba za proteinima.

Pripremajte si obroke i budite aktivni s nama te ćemo zajedno usvojiti zdrave navike i postati fit do ljeta.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju