Kako bi skinula stigmu sa starijih žena koje vole mlađe muškarce, britanska spisateljica Bibi Lynch predložila je novo ime. Ono bi žene trebalo osnažiti da budu ono što jesu, bez obzira na mišljenje društva


Starije žene koje vole mlađe muškarce još su uvijek pojava koja se u društvu gleda s osuđivanjem. Njima u prilog ne ide niti činjenica što se obično nazivaju pumama, odnosno uspoređuju s velikim mačkama grabežljivicama.

U pop kulturi ovakve se žene zovu i Mrs. Robinson (Gospođa Robinson) prema glavnoj ženskoj ulozi u filmu "Diplomac" iz 1967. godine u kojem profesorica (Ann Bancroft) zavodi svojeg bivšeg, dvadesetogodišnjeg studenta Benjamina (Dustin Hoffman).

Da bi skinula stigmu s njihovog imena i reputacije, britanska spisateljica Bibi Lynch predložila je novo ime za starije žene koje vole mlađe muškarce: WHIP (Women who are Hot, Inteligent and in ther Prime) odnosno žene koje odlično izgledaju, inteligentne su i u svojim najboljim godinama života.

Otkrijte i 5 razloga zašto mlađi muškarci vole starije žene.

Omalovažavanje seksualno poželjnih i samopouzdanih žena koje hodaju s mlađim muškarcima, je i službeno zastarjelo ponašanje, i pomalo jezivo, izjavila je britanska autorica, kojoj su se počeli udvarati mlađi muškarci otkako je zašla u pedesete godine života.

WHIP je duhovitije, pametnije i seksepilnije ime, priznala je britanska autorica koja je novim nazivom željela osnažiti žene da budu ono što jesu bez grižnje savjesti.

U svijetu WHIP-ovki trenutno je najpoznatija francuska prva dama Brigitte Macron koja je često puta bila ismijavana u javnosti zbog svojeg braka s 24 godina mlađim muškarcem Emmanuelom Macronom.

Kritike na svoj račun slušala je i Demi Moore dok je bila u braku s Ashtonom Kutcherom, kao i Joan Collins koja je u braku s 32 godine mlađim Percyjem Gibsonom.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najpoznatijih parova starijih žena i mlađih muškaraca koji su svojevremeno podizali mnoge puritanske obrve.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju