Uskršnji blagdani obiluju ukusnim delicijama, kolačima i čokoladnim jajima i zečićima koji skrivaju zamku, a to su previše čokolade i suvišni kilogrami

Ne predlažemo vam da u velikom luku zaobiđete ukusnu hranu koja će se u narednih nekoliko dana naći na vašem tanjuru, no potrudite se kako se u utorak na vašem tijelu ne bi vidjeli suvišni kilogrami kojih prije Uskrsa nije bilo. Uostalom, prejedanje je nezdravo!

Isto je i s velikim količinama čokolade, pokušajte se oduprijeti tamanjenju svakog uskršnjeg zečića kojeg dobijete na dar.

Čokolada sadrži korisne flavonoide, no ne preporuča se više od jedne kockice na dan. Puno čokolade šteti srcu i krvožilnom sustavu.

Priuštite si od svega pomalo, uživajte, no budite umjereni. Nakon ručka pojedite kolač i popijte čašu pića.

Oprezno s pisanicama!

Neodoljive su i odlično pašu uz domaću šunku i francusku salatu, no pojedite jednu pisanicu, a ukoliko drugoj ne možete odoljeti izvadite žutanjak i pojedite samo bjelanjak.

Pokušajte se oduprijeti tamanjenju svakog uskršnjeg zečića kojeg dobijete na dar.

Šunka je ukusna, no sigurno i slana i masna stoga pripazite na količine koje unosite u organizam.

Ukoliko se ne možete suzdržati na kraju dana zapišite sve što ste pojeli. Tako ćete imati uvid u sve ono što ste unijeli u organizam i vidjeti je li to uistinu previše.

Želite li zadržati ravan trbuh i nakon uskršnjih blagdana izbjegavajte gazirana pića koja napuhavaju. Pokušajte se suzdržati od pića za vrijeme jela, idealno bi bilo kada bi mogli pričekati barem 30 minuta. Ukoliko ste jako žedni, žeđ utažite vodom.

Odaberite meso i povrće te budite umjereni s ugljikohidratima. Oni su ti zbog kojih ćete se najviše držati za glavu kada u utorak ujutro stanete na vagu.

>>Blagdanski trikovi koji garantiraju dobru liniju

Svatko ima svoje omiljene blagdanske delicije. Netko uživa u konkretnoj hrani dok drugi jedva čekaju domaće kolače, orehnjaču i makovnjaču. Odlučite što najviše želite i uživajte u toj hrani i zapamtite, ne morate sve isprobati u jednom danu!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju