Od 25. do 30. siječnja traje Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. U sklopu njega možete obaviti besplatne ginekološke predloge i papa testove. Provjerite gdje i kada se možete informirati o ovoj zloćudnoj boelsti

Od 24. do 30. siječnja traje Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Porazne brojke govore kako od ove vrste karcinoma u Hrvatskoj godišnje oboli preko 400 žena. Zbog neredovitih pregleda više od njih 200 ne uspije na vrijeme izbjeći ili pobijediti ovu smrtonosnu bolest.

'Posveti se sebi - Prekriži rak vrata maternice' - naziv je ovogodišnjeg projekta kojeg su pokrenule tvrtke dm - drogerie markt, GlaxoSmithKline, udruga Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice, hrvatski član Europske udruge za prevenciju raka vrata maternice (ECCA – Europena Cervical Cancer Prvention) te Jadran Galenski Laboratorij.

Od 25. do 29. siječnja možete obaviti besplatne ginekološke preglede i Papa testove u Klinici za ženske bolesti KBC-a Zagreb, Petrova 13 (prijave na telefon 01-4604 631).

Organizatori projekta osigurali su i besplatno cijepljenje protiv HPV virusa (sve tri doze), za 100 djevojaka u dobi od 10 - 25 godina. Cijepljenje je moguće obaviti od 25. do 29. siječnja od 8 do 16 sati u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar na adresi Mirogojska 16 te u istim terminima u riječkom ZZJZ Primorsko-goranske županije u Krešimirovoj 52a.

Ako pak želite doznati sve o prevenciji raka vrata maternice, 25. siječnja u 18 sati posjetite edukativnu tribinu koja će se održati u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, Mirogojska 16.

O problemu raka vrata maternice govorit će dr. sc. Magdalena Grce, prof.dr.sc. Ante Čorušić, dr. Vladimira Lesnikar i dr. sc. Dinka Pavičić.

Izniman napor i entuzijazam organizatora nagradit će ECCA priznanjem 'Biser mudrosti' za prevenciju raka vrata maternice za najučinkovitiju i najobuhvatniju zdravstvenu kampanju u promicanju prevencije raka vrata maternice u Europi.

Prevencijom spriječite rak dojke

Svi građani mogu potražiti svoj 'Biser mudrosti' u DM-u i na simboličan način podržati program prevencije kako bi postao dostupan svakoj ženi u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju