S početkom proljeća zavlada veliki je broj onih koji u kratkom roku žele izgubiti suvišne kilograme. Termini u teretanama, na anticelulitnim masažama potpuno su rezervirani i ponovno se traže idealne dijete. No takav trend samo stvara jo-jo efekt, a može biti i opasan za zdravlje

S prvim toplim danima jača i želja za lijepim izgledom. Možda ne poput onog kakvim se diče manekenke 'Victoria's Secreta', ali isprobavanje prošlogodišnjeg kupaćeg kostima svakako donosi frustracije. I tu se svi kampanjci ujedine u istoj zamisli.'Kampanjci se uvijek pojavljuju početkom proljeća, odnosno iza Uskrsa nadajući se da će napraviti čuda do ljeta' otkriva osobna trenerica Vanja Milić koja dodaje da žene više izbjegavaju redovito vježbanje, dok su muškarci neuredni po pitanju zdrave prehrane.

Jednako tako i kozmetički salon prepuni su onih koji se celulita žele riješiti do početka ljeta, odnosno šestog mjeseca. Mnogi se od njih nerijetko izgladnjuju, a dijete poput Atkinsonove ili UN-ove su najpopularnije među klijenticama kozmetičkih salona i fitness centara.

Brzim rezultatima teško je odoljeti, ali potrebno je znati kako su oni samo privremeni.

'Organizam je savršeno inteligentan i u trenutku kada smo otišli na redukcijski program, on se snašao. Ali u trenutku kada smo s takvim programom prestali i nastavili jesti kao prije, njemu je potrebno samo 60 posto od one količine hrane koju smo tada unosili da se sve vrati natrag' zaključuju nutricionistica Lejla Kažinić Kreho.

Svi se stručnjaci slažu u jednom – dugotrajno zanemarivanje tijela ne može se riješiti u dva mjeseca uskraćivanja hrane i sumanutog vježbanja. Jer umjesto s vitkim i poželjnim, mogli biste završiti s ozbiljno ozlijeđenim i bolesnim tijelom.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju