Sastojak iz majčinog mlijeka savršeno uklanja akne, kažu američki znanstvenici. Koliko to god odbojno zvučalo, krema s tako prirodnim sastojkom ipak je bolja varijanta od agresivnih tretmana kojima se podvrgavamo

Američki znanstvenici otkrili su kako jedan sastojak iz majčinoga mlijeka, laurinska kiselina, koja se može naći i u kokosovom ulju, ima odlična svojstva za borbu protiv akni.

Novi tretman protiv akni uz to nema nikakve nuspojave jer je u potpunosti baziran na prirodnim sastojcima. Uskoro bi trebala započeti i testiranje nove čudnovate kreme na ljudima.

Zahvaljujući tome što ovaj kozmetički proizvod sadrži isključivo prirodne i već testirane sastojke, tim istraživača je lako dobio dozvolu za dalja testiranja.

Dissaya Pornpattananangkul, magistrica biokemije sa Sveučilišta u Kaliforniji otkrila je magični efekt laurinske kiseline na akne.

'Uobičajen oblik akni muči 85 posto tinejdžera i preko 40 miliona ljudi u SAD-u, a trenutni tretmani uzrokuju brojne nuspojave, poput crvenila i opekotina', ističe Pornpattananangkul.

>> Umjesto botoksa, lice zaglađuje zmijski otrov

>> Pušenje povezano s pojavom akni

Budući da su žene na lica spremne staviti i ubojite kremice sa zmijskim otrovom, možda ovakav prirodni proizvod, bez obzira na bizarnu asocijaciju, bude idealno rješenje za mnoge koji se bore s nečistim licem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju