Prošla su vremena kada su muškarci više vremena voljeli provoditi u testosteronima natopljenoj garaži nego u mirisnoj kupaonici. Danas oni vole imati svoje mjesto pred ogledalom, i to čak četiri minute duže dnevno nego li žene

Današnji muškarci provode znatno više vremena u spremanju i uljepšavanju za izlazak od žena. To je pokazalo istraživanje u kojoj je 3,000 muškaraca i žena otkrilo svoje higijenske navike i postupke uljepšavanja i spremanja za izlazak

Istraživanje je otkrilo da muškarac dnevno provede 83 minute u spremanju i uljepšavanju. Za to se vrijeme muškarci peru, briju, mažu kremama, njeguju i oblikuju kosu te biraju odjeću.

Za razliku od njih, ženama za spremanje i uljepšavanje dnevno treba 79 minuta za vrijeme kojih nježniji spol obavi gotovo sve što i muškarci.

Sviđaju li vam se muškarci na pariški način?

Što se tiče količine novaca potrebnih za postizanje željenog stila, muškarci mjesečno izdvajaju oko dvjestotinjak kuna, odnosno nešto manje od ženskih konzumerstica kozmetike.

Lijep kao Apolon i... (našminkan)

'Živimo u vremenu u kojem se cijene muškarci koji se brinu oko svoga izgleda, koji lijepo mirišu i na kojima se vidi da vode računa o sebi. U prošlosti su na cijeni bili muškarci poput Brada Pitta i Russella Crowea koji su imali dugu bradu i nije ih zanimao njihov izgled. Danas su, međutim, na cijeni muškarci poput Davida Beckhama', pojasnio je Simon Comins koji je radio na istraživanju.

Top 10 proizvoda za njegu koje koriste muškarci:

1. Antiperspirant
2. Britvica za brijanje
3. Šampon
4. Gel za tuširanje
5. Losion nakon brijanja
6. Pjena za brijanje
7. Hidratantna krema
8. Piling za tijelo
9. Regenerator
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju