Ljeto se bliži, a nakupljeni kilogrami i dalje ne odlaze? U zagrebačkom Boćarskom domu je završen SKOK - sajam sportova. Provjerili smo na koje se sve načine možete dovesti u željenu formu

Vikend je u Zagrebu bio rezerviran za sport i zdrav život. U Boćarskom domu je održan Sajam sporta koji je okupio zaljubljenike u zdrav način života te znatiželjnike koji se se okušali u sportskim i zabavnim sadržajima.

Između ostalog posjetitelji su se mogli okušati u  tzv. pole-dancingu ili plesu oko šipke, zabavi koja je ujedno i odličan način kako se dovesti u formu.

Za vrijeme plesa oko šipke radi cijelo tijelo, ali ne samo tijelo, nego i duh i um. Ako ste pomislili da je izvijanje rezrervirano samo za žene, dobro je znati kako se i muškarci mogu baviti plesom oko šipke, inače to ne bi bio sport i ne bi imao komponente sporta, pojasnila je trenerica Višnjica Kvesić.

Većina će ipak radije odabrati neke od tradicionalnih metoda tjelovježbe. Fitness lopte, utezi ili bicikliranje tri puta na tjedan, sigurno vas neće iznevjeriti. No, statistike kažu - Hrvati još uvijek (pre)malo brinu o svome tijelu.

'Trend se definitivno mijenja na bolje, ali postotak je izuzetno nizak, recimo da u Hrvatskoj u teretani ili fitnesu vježba svega 4 do 7 posto populacije', rekao je trener Tomislav Jurak.

Neizostavan dio puta ka zdravom tijelu je i uravnotežena prehrana, no to nikako ne znači izgladnjivanje.

'Pa nekakav opći postulat zdrave prehrane je raznolikost i umjerenost. Znači ništa nije zabranjeno samo po sebi, samo treba paziti na količinu', savjetuje nutricionistkinja Sandra Kristov Barać.

A ako vam je adrenalin važniji od svega i dovoljno ste hrabri, ekstremni biciklizam prava je aktivnost za vas. Doduše, morat ćete se naviknuti na povremene ozljede.

Manje poznato, ali i manje opasno - mačevanjem se u Hrvatskoj bavi nekolicina. Možda i zbog cijene.

Potrebno je izdvojiti 200 eura samo za osnovnu opremu, dakle masku, oružje i štitnik.

>> VIDEO: Zabavnim spravama do lijepog izgleda

>> Kućanskim poslovima do savršenog tijela

Sport i rekreacija danas imaju mnogo imena, izbor je na vama, a s obzirom na datum vrijeme je da krenete!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju