I dok se za oči kaže da su ogledalo duše, manje je poznato da kvaliteta, dužina i boja kose ocrtavaju stanje našeg duha. Kroz kosu, koja je jedan od načina neverbalne komunikacije, okolini zapravo odajemo svoj karakter


Dužina i kvaliteta kose, kao i način na koji je češljamo govori o našoj osobnosti. Tako barem tvrde američki znanstvenici s čijim su se zaključkom složili i mnogobrojni frizeri i dobri poznavatelji kose.

Bob frizuru nose elegantne, nametljive i jake žene. Takva je frizura idealna za istaknute kosti lica i dugačak vrat

Duga je kosa uvijek naglašavala senzualnost nježnijeg spola, no dugačke vlasi ukazuju na čvrst karakter i energičnost.

Kratkokose žene su odvažne i ne biraju sredstvo niti načine za ostvarivanje svojih ciljeva. No, drastično šišanje kose može biti i želja za praktičnošću.

Bob frizuru nose elegantne, nametljive i jake žene. Takva je frizura idealna za istaknute kosti lica i dugačak vrat. Dramatične promjene izgleda često se povezuju uz životne uspone i padove, jer novom frizurom žene uglavnom poručuju da kreću dalje.

Djevojke koje eksperimentiraju s dramatičnim stilovima ne prihvaćaju autoritet i osebujnim stilom iskazuju bunt.Suprotno uvriježenom mišljenju, takozvana nulerica otkrivaju krhkost i osjećajnost.

Kosa koja pada u valovima popularan je frizura još iz 70-ih pristaje većini žena i daje pečat ženstvenosti. Takve su žene samopouzdane i organizirane, ali i nestrpljive.

Osobe s ravnom kosu su vrlo tihe, empatične te imaju osjećaj za druge ljude tvrdi stručnjaci.

Možda ste se u ovoj klasifikaciji i prepoznali, a možda tek shvatili kao zgodnu razbibrigu. Ali morate se složiti da izbor frizure itekako može otkriti određene osobine osobe koja je nosi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju