I dok se za oči kaže da su ogledalo duše, manje je poznato da kvaliteta, dužina i boja kose ocrtavaju stanje našeg duha. Kroz kosu, koja je jedan od načina neverbalne komunikacije, okolini zapravo odajemo svoj karakter


Dužina i kvaliteta kose, kao i način na koji je češljamo govori o našoj osobnosti. Tako barem tvrde američki znanstvenici s čijim su se zaključkom složili i mnogobrojni frizeri i dobri poznavatelji kose.

Bob frizuru nose elegantne, nametljive i jake žene. Takva je frizura idealna za istaknute kosti lica i dugačak vrat

Duga je kosa uvijek naglašavala senzualnost nježnijeg spola, no dugačke vlasi ukazuju na čvrst karakter i energičnost.

Kratkokose žene su odvažne i ne biraju sredstvo niti načine za ostvarivanje svojih ciljeva. No, drastično šišanje kose može biti i želja za praktičnošću.

Bob frizuru nose elegantne, nametljive i jake žene. Takva je frizura idealna za istaknute kosti lica i dugačak vrat. Dramatične promjene izgleda često se povezuju uz životne uspone i padove, jer novom frizurom žene uglavnom poručuju da kreću dalje.

Djevojke koje eksperimentiraju s dramatičnim stilovima ne prihvaćaju autoritet i osebujnim stilom iskazuju bunt.Suprotno uvriježenom mišljenju, takozvana nulerica otkrivaju krhkost i osjećajnost.

Kosa koja pada u valovima popularan je frizura još iz 70-ih pristaje većini žena i daje pečat ženstvenosti. Takve su žene samopouzdane i organizirane, ali i nestrpljive.

Osobe s ravnom kosu su vrlo tihe, empatične te imaju osjećaj za druge ljude tvrdi stručnjaci.

Možda ste se u ovoj klasifikaciji i prepoznali, a možda tek shvatili kao zgodnu razbibrigu. Ali morate se složiti da izbor frizure itekako može otkriti određene osobine osobe koja je nosi.