Napokon je dokazano da promatranje vlastitog odraza u ogledalu može donijeti i nešto korisno. Osim što uočavamo sve ono što želimo sakriti i naglasiti, možemo pročitati i kakvog je stanja naš organizam

Praktičari kineske medicine tvrde da svaki dio našeg lica - čelo, nos, brada i obrazi predstavlja jedan od pet elemenata - vatra, zemlja, voda, metal, drvo te nam pomaže otkriti stanje organa u našem tijelu.

ČELO (vatra) - srce i um

Uočavanje promjena na vašem licu može pomoći da na vrijeme reagirate i spriječite ozbiljnije zdravstvene probleme

Promjene na koži u obliku crvenila i izraženih sitnih kapilara mogu ukazivati na probleme sa srcem. Ako su uz njih prisutne i plavkaste nijanse na koži te povremene vrtoglavice, peckanje i bolovi u lijevoj ruci, možda biste trebali razmisliti o rezervaciji termina kod liječnika koji bi vas eventualno mogao uputiti kod kardiologa.

Također se kod osoba često izloženih stresu i negativnim emocijama, na čelu mogu pojaviti promjene u boji kože te izražene brazde na području između obrva.

NOS (zemlja) - želudac, slezena, gušterača
Uvjerenje da čokolada izaziva prištiće pokazala se istinitom kod velikog broja ljudi. Bubuljice ili prištići na nosu mogu biti rezultat nezdrave prehrane - premasne, prezačinjene i preslatke hrana koja ne zadaje muke samo vašem licu već i želucu, slezeni i gušterači.
Ispucale kapilare i crvenilo duž nosa također mogu odavati probleme s pretjeranim uživanjem u alkoholu.


BRADA (voda) - bubrezi, mjehur, hormoni
Tamne mrlje i akne koje se neprestano vraćaju na predjelu brade i oko usana mogu upozoravati na probleme s urinarnim sustavom te poteškoće s pretjeranim izlučivanjem nekih hormona poput estrogena i testosterona.
Poteškoće s jajnicima kod žena i prostatom kod muškaraca mogu se prepoznati putem učestalo 'nečiste' brade.

DESNI OBRAZ (metal) - pluća, dišni sustav

Crvenilo i lagani osip te sitne mrlje na desnom obrazu mogu alarmirati na probleme s plućima i bronhima kao što su upale ili nedostatak kisika u bronhima, ali i one učestalije kao što je dolazak prehlade.
Smatra se da osobe koje boluju od astme mogu predvidjeti ozbiljnije napade pojavom crvenila, perutanja i zadebljanja kože na desnom obrazu.

LIJEVI OBRAZ (drvo) - jetra, žučni mjehur

Crvenilo i ispucale kapilare na lijevom obrazu mogu biti poziv upomoć vaše toksinima preopterećene jetre.
Neuobičajeno žućkaste nijanse na koži ispod lijevog oka mogu upućivati na probleme s radom žučnog mjehura, koji mogu uzrokovati žučni kamenac i povišen kolesterol.

Jednako tako, nepravilnosti na lijevom obrazu mogli bi biti i posljedica emocionalnih problema poput stresa i depresije, jer su rad jetre i žučnog mjehura povezani i sa živčanim sustavom.

Crte lica otkrivaju kakvi ste zapravo

Šminka je štitila Kleopatrino zdravlje

Dakle, uočavanje promjena na vašem licu može pomoći da na vrijeme reagirate i spriječite ozbiljnije zdravstvene probleme. A dame konačno imaju opravdan razlog za sate koje će provesti pred ogledalom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju