Da je mediteranska prehrana blagotvorna za zdravlje dokazala je i studija nizozemskih stručnjaka. Prema njihovom istraživanju izgledi za začeće u žena koje preferiraju takvu hranu značajno su veći

Mediteranska kuhinja i dalmatinska klima garancija su dugovječnosti i zdravlja. A ako je vjerovati istraživanju nizozemskih stručnjaka čak i plodnosti. Žene koje konzumiraju ovu hranu imaju 40 posto više izgleda za začeće.

'Pa normalno! Uz dobro jelo i dobro vino uvik je...Nešto lipo se dogodi!', siguran je kuhar Renato Kraljev.

Kvalitetnu hranu uvijek je dobro obogatiti neizostavnom čašom vina i kvalitetnim maslinovim uljem.

'Od davnina je poznato da ekstra djevičansko ulje je, sadrži osim vitamina E još niz spojeva koji su antioksidansi. U tijelu, znači, koji pomažu pri razgradnji raznih masnoća negativnih, kolesterola i tako dalje', rekao je Dragutin Pjelik, senzorni analitičar maslinovog ulja.

Kvalitetnu hranu uvijek je dobro obogatiti i kvalitetnim maslinovim uljem.

Još davnih 70.-ih godina Svjetska zdravstvena organizacija zaključila je kako mediteranska prehrana i klima pozitivno djeluju na zdravlje ljudi. No ova studija ipak nije reprezentativna. Sudjelovao je tek 161 par.

'To je jedna studija koja je značajna jer može dati smjernice da se naprave dodatni faktori koji se moraju isključiti kako bi bila vjerodostojna i daleko veći broj uzoraka', rekao je ginekolog Ivica Vlatković.

Bolju reklamu naši turistički djelatnici nisu mogli poželjeti. Umjesto u ordinacije Nizozemke bi već ovog ljeta mogle pohitati na hrvatske plaže.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju