Do navodne veze između osobnosti i sklonosti određenom tipu grickalica došli su znanstvenici s američkog instituta za okus i miris na temelju od 1500 ispitanika u dobi između 17 i 77 godina.
'Osobnost je vrlo kompleksna stvar. Ovakva istraživanja govore o jednom njezinom segmentu, ali istina je da može postojati uzročno-posljedična veza između hrane i određenih karakteristika. Naime, različiti okusi i mirisi mogu biti privlačni određenom tipu osobnosti' rekao je psiholog Boris Blažinić.
Tako ova neobična analiza pokazuje da su ljubitelji pereca šarmantni, skloni flertu, ali i da im vrlo brzo postaje dosadno. Ako želite s takvima vezu, bolje vam je da bježite od njih.
Za sve što je hrskavo i privlači pažnju, odnosno kokice, kikiriki i čips, odlučit će se oni s osobinama vođe.
Ljubitelji mesnih grickalica pravi su hedonisti, znaju uživati u životu. U takve se po ovom istraživanju uvijek može pouzdati.
Oprez sa zaljubljenicima u krekere, jer im navodno nedostaje strasti i odlučuju na temelju razuma. Teško se prepuštaju osjećajima te bi bolji izbor za partnera bio netko tko voli čokoladu jer su takve osobe senzualne i prijateljski raspoložene.
'Nezahvalno je reći da netko tko jede kokice i kikiriki stavljati ga u određeni tip čovjeka' pojasnio je Blažinić.
Crna čokolada sjajna je protiv stresa
Koliko su Amerikanci daleko otišli u pridavanju važnosti hrani, govori i podatak da se u aplikaciju za posao nerijetko trebaju navesti prehrambene navike kandidata.
Više u InMagazinu.