Novo dopunsko zdravstveno osiguranje koje osim osnovne zdravstvene zaštite uključuje preglede u privatnim poliklinikama dostupno je od sada u Hrvatskoj.

Predstavilo ga je Croatia osiguranje te klijentima ponudilo obavljanje laboratorijskih pretraga, specijalističkih i sistematskih pregleda, ali i ostalih medicinskih usluga u vrhunskim privatnim poliklinikama bez dugih čekanja.

Uz osnovno dopunsko osiguranje već za samo nekoliko eura mjesečno više, klijenti mogu ugovoriti zdravstvene preglede i pretrage čija je ukupna vrijednost čak do 207 eura.

Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Foto: Shutterstock

A kako je nastalo novo dopunsko?

"Sva naša istraživanja već duže govore kako se dopunsko zdravstveno osiguranje percipira nužnim jer pokriva troškove participacija i moguće troškove boravka u bolnici što je rizik koji se može dogoditi svakome. S druge strane, dodatno zdravstveno koje uobičajeno uključuje niz pregleda, smatra se luksuzom. Mi smo zato odlučili kombinirati prednosti ovih dvaju zdravstvenih osiguranja i omogućiti klijentima dopunsko zdravstveno s uključenim pregledima koje su upravo klijenti prepoznali najatraktivnijima. I to u privatnim poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj, s kratkim vremenom čekanja. A osim za građanstvo, imamo i pakete za poduzetnike koji uključuju još više pregleda među kojima posebno treba istaknuti magnetsku rezonancu i CT", rekao je Bojan Letica, direktor Sektora za razvoj proizvoda i preuzimanje rizika u Croatia osiguranju.

Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Foto: Shutterstock

Zašto su ovi pregledi važni?

Laboratorijskim pretragama mogu se identificirati zdravstveni problemi prije pojave bilo kakvih simptoma, a pretragama su obuhvaćeni svi vitalni organi – srce, krvožilni sustav, jetra, gušterača, bubrezi, te mokraćni, koštani i probavni sustav. Ovim pretragama mogu se otkriti anemija, hemofilija, dijabetes, kolesterol, poremećaji bubrega i štitnjače, bolesti jetre i kostiju, Addisonova i Cushingova bolest te razne upale i infekcije, ali i ostali zdravstveni poremećaji.

Specijalističkim pregledima mogu se otkriti bolesti prije nego nastanu komplikacije. Obuhvaćena su razna područja, među kojima su najčešći kardiologija, neurologija, radiologija, ginekologija, urologija, pulmologija i brojna druga.

Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Novo dopunsko zdravstveno osiguranje Foto: Shutterstock

Sistematski pregledi najpraktičniji su oblik preventivnih pregleda kojima se može dobiti uvid u opće zdravstveno stanje pojedinca. Bolesti koje se najčešće otkrivaju na sistematskim pregledima su dislipidemija, šećerna bolest, disfunkcija štitnjače, masna jetra, žučni kamenci, slabokrvnost i maligne bolesti.

Više detalja o novom dopunskom zdravstvenom osiguranju potražite na crosig.hr.

Osim toga, policu dodatnog zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite.


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Croatia Osiguranje po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju