Muškarci vole kuhati, i način na koji to rade puno govori o njihovoj osobnosti. Želite li saznati što je vašem dragom ispod kože, pratite njegovo ponašanje u kuhinji i uz vodič u nastavku saznajte što možete očekivati u budućnosti. Uz to, dat ćemo vam savjete kako usrećiti vašeg kućnog kuhara

1. Slobodni duh
Odokativno pogleda recept, a tada krene raditi po svom, prilagođavajući jelo godišnjem dobu ili emotivnom stanju u kojem se nalazi. Svaka hrana na stolu jednim je dijelom njegov vlastito malo umjetničko djelo. Ukoliko mu pomažete, nikako se ne miješajte u samu pripremu jela, niti mu davajte savjete. Shvatit će to kao kritiku. Najbolje što možete je na maštovit način pripremiti stol. On će cijeniti vaš vlastiti doprinos njegovoj kuhinji.

2. Praktičar sa stilom
Svježe sastojke s tržnice pomiješat će s kupovnim umakom. Drugim riječima, ima svijest o kvaliteti i finoći, no nije uvijek spreman učiniti sve da ih postigne. Voli čitati časopise o gastronomiji, no nikad se sam ne sjeti napraviti nešto iz njih. Otvoren je za kulinarske savjete, sve dok ih ne pružate s visoka. Pomognite mu u obradi i mjerenju sastojaka, i pružite podršku ukoliko je zatraži.

3. Majstor roštilja

Muževan i zadimljen, majstor roštilja cijeni kvantitetu na tanjuru, ali istinski vješti kuhari ovog tipa znaju puno i o marinadama te umacima. Iako snažni i pouzdani, ovi muškarci će se radije izgubiti nego nekog pitati za pomoć. Želite li mu se približiti, ne prigovarajte na težinu hrane. Koketno ga zamolite da vam ispeče pileća prsa umjesto svinjskih rebrica. Ukoliko je pametan, potrudit će se da budu odlično napravljena.

4. Moderni entuzijast

Na njegovoj polici sa rijetkim začinima, naći ćete velik broj gastronomskih časopisa. Željet će impresionirati goste za večerom, a u razgovoru često koristiti stručne izraze iz kuhinje. Ekstrovertiran i znatiželjan, rado će potrošiti novac na kulinarske radionice. Ukoliko se oduševljavate njegovim specijalitetima i pokazujete zanimanje za sve što izađe iz njegove kuhinje, moderni entuzijast će vas brzo primjetiti.

5. Mikorovalni tip
Pretinac dubokog smrzavanja prepun mu je kartonskih kutija s instant obrocima, čije jednokratne posude koristi umjesto tanjura. Iako daleko od pravog kuhara, ovakav muškarac često više cijeni društvo i atmosferu za stolom. Ne voli komplicirane upute, i jako cijeni svoje vrijeme. Ako ste i sami takvi, naći ćete svoju srodnu dušu. Na kraju krajeva, tko kaže da jednostavnost nije privlačna?

6. Strastveni vegetarijanac
Upoznat sa čarima vegetarijanske kuhinje, ovaj muškarac će provesti puno vremena obrađujući namirnice da budu zdravije. Često ima naglašenu duhovnu stranu i veliku ljubav prema životinjama. Možda će ponekad izgledati i pomalo čudno u svojim kulinarskim inzistiranjima, no njegov šarm i brigu o detaljima teško je ignorirati.

Nikako nemojte bacati hranu u njegovom prisustvu, a sve neiskorištene namirnice brižno odložite u frižider. Obrazujete li se o zelenim temama i pokažete li inicijativu za okolišem, brzo ćete ući pod kožu ovom predanom muškarcu.

7. Odličan domaćin

Pozove li goste na večeru, mogu očekivati pravu gozbu. Tradicionalan i željan ugoditi, ljubomorno čuva bilježnicu s receptima svoje bake. Iako će večera imati pokoju kaloriju viška, nitko neće ostati ravnodušan na tako kvalitetnog domaćina. Ne miješajte se suviše u samu pripremu jela, posebno ako ste uzvanica.

Hranu kuha u prvom redu da vas iznenadi, pa nije u redu da mu to pokvarite. Pozitivni komentari i pohvale najviše će utjecati na ovaj tip kuhara.

8. Mušterija dostavljača

U njegovom stanu očekujte ladicu s letcima lokalnih pizzerija i restorana. Iako voli dobru hranu, nema interesa za njenu pripremu, a o čišćenju kuhinje da ne govorimo. Usprkos svemu, vodit će računa o raznovrsnosti prehrane, te neće hranu uvijek uzimati iz istog restorana.

Želite li se uklopiti u takav način razmišljanja, zaigrajte se. Ovakvi muškarci dijelom su još uvijek djeca, i bit će im super ako predložite piknik na tepihu dnevne sobe.

9. Brojač kalorija
Vodeći računa o prehrambenoj vrijednosti svake namirnice, ovi će kuhari pažljivo birati svoje zalogaje. Možda iza takve discipline stoji manjak samopouzdanja i kriva predodžba o vlastitom tijelu, no disciplina i dosljednost vrline su koje privlače žene. Brojači kalorija vole imati kontrolu nad svim sferama svog života, no isto tako, odgovorni su i spremni uložiti u vlastite interese.

Uđete li u njegov svijet i pronađete zdravu ravnotežu u odnosu, imat ćete muškarca na kojeg ćete moći računati.

10. Hrabri istraživač
Svijet je prepun različitih kulinarskih kultura, i ovaj ih je majstor odlučio sve istražiti. Otvoren za učenje i usavršavanje, hrabri istraživač rado će putovati svijetom isključivo da upozna nove recepte. Sklon eksperimentiranju i riskiranju, voli izazove koje si često sam odredi. Pokažete li ljubav za kuhanje i poznavanje drugih kultura, lako ćete se pojaviti na pameti ovog nesvakidašnjeg avanturista.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju