Najobičnije slastice poput rolade, mramornog kolača ili torte od palačinki u trenu možete pretvoriti u mala remek djela na način da im podarite zanimljiv izgled. Otkrivamo jednostavne načine kako se poigrati s animal uzorcima ili primjerice onima čipke, te ih na efektan način pretočiti u modom 'okupane' slastice

1. Zebra uzorak

Za bazu ove torte odaberite najjednostavniji recept za biskvit koji je potrebno podijeliti na dva jednaka dijela. Jednu polovicu smjese ostavite u bazičnom obliku, a u drugu dodajte 2-3 žlice čokolade u prahu.

Popularne trendove poput printa ili čipke na efektan način možete pretočiti u modom 'okupane' slastice

U kalup za torte koji ste prethodno namazali maslacem, postepeno dodavajte prvo svijetli dio, pa potom tamni dio smjese. S istim nastavite sve dok ne potrošite obje smjese za biskvit.

Pecite kako je navedeno u receptu i nakon što se biskvit ohladi ukrasite ga po želji, ali jednostavno jer zebra uzorak na svakoj šniti kolača biti će dovoljno iznenađenje.

2. Čipkasti uzorak
Ispečenu i čokoladom obloženu tortu prije posluživanja možete ukrasiti na vrlo jednostavan i efektan način. Okrugli ukrasni papirnati podmetač s uzorkom čipke stavite na vrh torte i obilno posipajte šećerom ili čokoladom u prahu.

Nakon što ste cijelu površinu podmetača prekrili šećerom nježno ga uklonite i vaša romantično ukrašena torta je spremna za posluživanje!

3. Cvjetni uzorak od čokolade

Napravite omiljenu tortu i premažite je bijelom glazurom. Izmjerite njezin obujam i izrežite jednaku veličinu papira.

Isprintajte cvjetni uzorak po vlastitoj želji na pripremljeni papir, te ga stavite ispod papira za pečenje. Pripremite čokoladnu glazuru i napunite špricu za ukrašavanje torti.

Istiskujte čokoladu po obrisima šablone, te ostavite da se posuši na zraku minutu do dvije. Potom je dok je još mekana zajedno s papirom za pečenje prislonite uz rubove torte i nježno pritisnite. Pridržite dok se ne zalijepi, te uklonite papir.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju