Ako vam se slučajno dogodi da popijete čašicu alkoholnog pića previše ili zbog želje za isprobavanjem svega ponuđenog na (kućnom) šanku, sljedeće jutro biste se mogli probuditi mamurni. Ali i za to ima lijeka, odnosno pića koje će pomoći ublažiti mučne simptome

1. Sprite
Kineski znanstvenici su na temelju isprobavanja 57 različitih vrsta pića u svrhu ublažavanja mamurluka zaključili da se kao najbolji napitak istaknuo Sprite.

Gazirani sok s okusom limuna i limete od svih isprobanih uzoraka najbolje je razgrađivao kemijski spoj acetaldehid, sastojak etanola koji izaziva mamurluk.

Gazirani sok s okusom limuna i limete najbolje razgrađuje sastojak koji izaziva mamurluk

Biljni čajevi, blagotvorni protiv različitih tegoba, izgubili su u ovoj bitki, jer usporavaju razgradnju alkohola i tako pojačavali simptome mamurluka.

2. Energetska pića
Energetska pića sadrže 3 bitne komponente ključne u borbi protiv mamurluka: elektrolite (minerale), ugljikohidrate (uglavnom šećer) i vodu. Ukoliko kod kuće nemate 'pića za sportaše', možete ga napraviti sami. Pomiješajte u čaši sok od naranče i vodu (u omjeru 50:50) te dodajte malo soli.

3. Voda
Voda, voda i ponovno voda ključna je kod svake borbe s mamurlukom. Pijte je tijekom proslave i sljedećeg dana. Svejedno je hoćete li piti flaširanu vodu, onu iz slavine ili mineralnu vodu. Sve 'varijante' su odlične za hidrataciju alkoholom 'isušenog' tijela.