Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

3 razloga zašto ne bacati sok od kiselih krastavaca

11-07-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Kiseli krastavci odlično se sljubljuju sa sendvičima i poboljšavaju okus brojnih salata. Proširite svoje horizonte pa u svoja kulinarska djela uključite i octenu tekućinu u kojoj se čuvaju. Umjesto u odvod, ulijte je u omiljeni obrok ili koktel

Napitak nakon vježbanja
Octena tekućina od kiselih krastavca bogata je elektrolitima pa je možete popiti bez ikakvih drugih dodataka nakon napornog vježbanja i tako povratiti dio vrijednih elemenata koje ste izgubili znojenjem. Dobar je i izvor kalija koji spriječava grčenje mišića. Pripazite samo da tekućinu odvojite od češnjaka, kopra i drugih komadića začina koji se obično u nju stavljaju.

Umjesto u odvod sok kiselih krastavaca ulijte u omiljeni obrok ili koktel Nježna zamjena za ocat
Ovaj sok od kiselih krastavaca promatrajte kao nježnu vrsta octa kojom možete začiniti razne vrste zelenih salata, salatu od krumpira i tvrdo kuhanih jaja. Tekućinu možete dodati jogurtu pa napraviti dressing za salatu ili ju iskoristiti za marinadu mesa. Nalijte malu količinu octene kiseline na kriške žutog luka. Tako ćete omekšati ove plodove, smanjiti njihovu ljutinu i pripremiti ih za dodatak komplesnijim salatama od povrća.

Kokteli s ekstra „kickom“
Kisela tekućina može poslužiti i za izradu neobičnih koktela! Sok kiselih krastavaca možete dodati prljavom martiniju (umjesto maslinovog soka koji se obično stavlja) ili njime „presjeći“ čašicu viskija, što je postao veliki trend među hipstericama. Na koncu, sok od kiselih krastavaca odličan je lijek i protiv mamurluka.
 

U trendu Limunčići Prefini Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Božićni kolačići zlata vrijedni Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Pročitaj još
Pročitaj još