Osjećaj gladi može biti toliko neugodan da zbog njega i najuporniji odustaju od dijete. No postoje prirodni i brzi trikovi koji provjereno i vrlo učinkovito utažuju glad, a nalaze nama se doslovno ispred nosa


1. Voda

Osjećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Planirate li izgubiti pokoji kilogram prisilite se da tijekom cijelog dana pijete vodu. Osim što će 'očistiti' vaše tijelo voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neugodan osjećaj gladi između obroka.

Osjećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Planirate li izgubiti pokoji kilogram prisilite se da tijekom cijelog dana pijete vodu

2. Vježbanje
Razmislite kad vam je osjećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan - kada vam je dosadno. Tijekom ljenčarenja većina samo razmišlja o tome što bi prizalogajila. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vježbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju te potiskuje neugodnu i 'lažnu' glad.

3. Iskrenost
Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakoga tko planira izgubiti pokoji kilogram jer osim što je riječ o nepotrebnim kalorijama puno puta nismo niti svjesni koliko toga pojedemo tijekom dana. Upravo zbog toga pokušajte biti što iskreniji prema sebi. Zapišite sve što ste pojeli između obroka i pokušajte antistres grickanje zamijeniti čašom vode ili čaja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju