Leđne mišiće koristimo u gotovo svemu što radimo i zbog toga bismo im trebali poklanjati puno više pažnje nego što smo navikli. Jačanje mišića leđa može spriječiti i olakšati bolove u leđima, popraviti držanje, ali i osigurati vam privlačan i zavidan estetski dojam u haljini otvorenih leđa

Sljedeće četiri vježbe pomoći će vam i da se riješite neprivlačnih masnih naslaga na leđima i oblikujete čvrste i seksi mišiće uz koje ćete se osjećati bolje i izgledati ljepše.

1. Spustite se u poziciju skleka držeći u svakoj ruci bućicu. Prebacite svu težinu u lijevu ruku, a desnu podignite u stranu držeći bućicu. Čitavo vrijeme držite trbušne mišiće čvrsto stisnute i pazite da su vam kukovi pod pravim kutem s podom. Ponovite 10 do 12 puta, a zatim promijenite ruku. Kako se jačate koristite teže bućice.

Leđne mišiće koristimo u gotovo svemu što radimo i zbog toga bismo im trebali poklanjati puno više pažnje nego što smo navikli

2. Za ovu vježbu trebat će vam šipka ispod koje ćete visjeti. Primite se za šipku tako da samo s punim stopalima dodirujete pod, dok su koljena pod devedeset stupnjeva, a leđa ravna. Stisnite cijelo tijelo i rukama se povucite prema gore pokušavajući prsa što bliže približiti šipci. Izbrojite do dva pa spustite leđa u početnu poziciju.

>> Loše držanje zasjenjuje i najljepša tijela

Pokušajte izvesti tri seta od 10 do 12 ponavljanja. Kako se jačate, pokušajte hodati prema naprijed sa svinutim koljenima.

3. Ovu vježbu izvodite s lakšim utezima (ako nemate utege poslužit će i bočice napunjene vodom). Sjednite na rub stolca ili lopte za vježbanje i iz struka se sagnite prema naprijed držeći leđa ravna. Opustite ruke i držite ih tako da dlanovi gledaju jedan prema drugome držeći u njima utege. Podignite ruke do visine u kojoj su utezi u visini ramena, a zatim opet opustite ruke. Napravite tri seta od 10 do 12 ponavljanja.

>> Seksi leđa: U 7 pokreta do 'wow' komentara

4. Ovo je najbolja vježba za jačanje gornjeg dijela leđa. Zbog težine preporučuje se koristiti rastezljivu traku koju ćete zavezati na gornjem dijelu šipke za vježbanje. te je rastegnuti do poda kako biste mogli stati na nju.

Držeći se rukama za šipku povucite se prema gore, zadržite dvije sekunde, a zatim se polagano spustite. Napravite ponavljanja koliko možete. I jedno će biti dovoljno za početak, a dodate li svaki tjedan jedno ponavljanje na pravom ste putu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju