Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

4 namirnice koje smanjuju znojenje

11-06-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Unatoč redovitoj higijeni i korištenju mirisnih kapljica naše tijelo tijekom ljetnih vrućina postaje ljepljivo i poprima neugodne mirise, naravno uzrok tomu je pretjerano znojenje. Iako u borbi s neugodnom pojavom najčešće pomoć tražimo u kozmetičkim preparatima puno bolje od nje djeluju i promjene životnih navika. Jedna od njih je i prehrana, otkrivamo koje namirnice najbolje pomažu u smanjenju znojenja

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

1. Hrana bogata vlaknima poput bobičastog voća, orašastih plodova, lisnatog zelenog povrća te cjelovitih žitarica tijekom ljeta trebala bi sačinjavati 90 posto sastava dnevnih obroka.

2. Crveno meso zamijenite ribljim, losos i srdela sadržavaju velike količine kalcija koji pomaže kod smanjenja znojenja. Jednako djelovanje na pretjerano lučenje imaju naranča i brokula.

3. Nim je poznata indijska biljka koja učinkovito pomaže kod znojenja jer je snažan antioksidans. U šalicu vruće vode dodajte prstohvat praha nima i promiješajte. Ukoliko vam je okus gorak dodajte malo meda i limuna. Čaj konzumirajte najmanje tri puta dnevno, a najvažnije je da ga ujutro popijete na prazan želudac.

4. Maslinovo ulje koristite kao jedini dodatak salatama i varivima, ono obiluje antioksidansima i i lakše se probavlja od srodnih mu drugih biljnih ulja. Stoga izbjegavajte margarin i suncokretovo ulje kod pripreme jela, na visokim točkama vrelišta oni se pretvaraju u štetne sastojke koje tijelo izbacuje u obliku toksina kroz pore kože.
 

Pročitaj još
Pročitaj još