Loš zadah iz usta nije ništa neuobičajeno, ali složit će se brojni jedan je od onih neugodnosti zbog kojih bi radije usta držali 'začepljenima' cijeli dan. Gotovo da i ne postoji osoba koja se nije našla u neugodnoj situaciji upravo zbog ovakvog problema. Ako još niste, pokušajte loš zadah riješiti uz pomoć nekoliko jednostavnih i ekspresnih trikova

1. PERITE ZUBE - pranje zubi samo ujutro i navečer nikako nije dovoljno za održavanje svježine u ustima. Nakon jela među zubima ostaje hrana koja se u dodiru s kiselinama  raspada i ostavlja neugodan miris.

>>7 znakova koji alarmiraju da morate zubaru

Zato nastojte oprati zube, ali i jezik barem dva puta dnevno. Tako ćete održavati zube i vašu usnu šupljinu čistom i samim time se riješiti zadaha. Koristite pastu za zube s mentom jer ona najbolje neutralizira mirise.

Bobičasto voće kao i dinja, naranče, kivi i ostalo voće bogato vitaminom C,učinkovito uklanjaju smrdljive bakterije iz usne šupljine

>>Isprobajte! 7 brzih eliminatora zadaha od luka

2. JABUKE -  najpoznatije čistačice zubi i osvježivačice daha, jabuke su najbolje prijateljice usne šupljine i uvijek dostupne.
Svježe kruške i mrkve također su djelotvorne. Imaju visoki udio vlakana koji u kombinaciji sa slinom efektivno uklanja sve ne tako mirisne čestice iz usta.

3. VOĆE I JOGURT - određena vrsta voća i nezaslađeni jogurt nisu samo efektivni kod uklanjanja lošeg daha, već ga čak mogu i spriječiti. Pola šalice jogurta smanjuje razinu hidrogen sulfida (uzrok neugodnog zadaha) u ustima.
Bobičasto voće kao i dinja, naranče, kivi i ostalo voće bogato vitaminom C, isto tako uklanjaju smrdljive bakterije. Započnite i završite dan s jogurtom ili nekoim od spomenutog voća i možda više nikada nećete morati brinuti o mentol bombonima u svojoj torbici.

4. VODA - dehidracija može biti uzročnik lošeg zadaha zato kada god možete popijte barem čašu vode. Isto tako, voda će isprati vašu usnu šupljinu te ukloniti bakterije koje uzrokuju loš zadah.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju