Loš zadah iz usta nije ništa neuobičajeno, ali složit će se brojni jedan je od onih neugodnosti zbog kojih bi radije usta držali 'začepljenima' cijeli dan. Gotovo da i ne postoji osoba koja se nije našla u neugodnoj situaciji upravo zbog ovakvog problema. Ako još niste, pokušajte loš zadah riješiti uz pomoć nekoliko jednostavnih i ekspresnih trikova

1. PERITE ZUBE - pranje zubi samo ujutro i navečer nikako nije dovoljno za održavanje svježine u ustima. Nakon jela među zubima ostaje hrana koja se u dodiru s kiselinama  raspada i ostavlja neugodan miris.

>>7 znakova koji alarmiraju da morate zubaru

Zato nastojte oprati zube, ali i jezik barem dva puta dnevno. Tako ćete održavati zube i vašu usnu šupljinu čistom i samim time se riješiti zadaha. Koristite pastu za zube s mentom jer ona najbolje neutralizira mirise.

Bobičasto voće kao i dinja, naranče, kivi i ostalo voće bogato vitaminom C,učinkovito uklanjaju smrdljive bakterije iz usne šupljine

>>Isprobajte! 7 brzih eliminatora zadaha od luka

2. JABUKE -  najpoznatije čistačice zubi i osvježivačice daha, jabuke su najbolje prijateljice usne šupljine i uvijek dostupne.
Svježe kruške i mrkve također su djelotvorne. Imaju visoki udio vlakana koji u kombinaciji sa slinom efektivno uklanja sve ne tako mirisne čestice iz usta.

3. VOĆE I JOGURT - određena vrsta voća i nezaslađeni jogurt nisu samo efektivni kod uklanjanja lošeg daha, već ga čak mogu i spriječiti. Pola šalice jogurta smanjuje razinu hidrogen sulfida (uzrok neugodnog zadaha) u ustima.
Bobičasto voće kao i dinja, naranče, kivi i ostalo voće bogato vitaminom C, isto tako uklanjaju smrdljive bakterije. Započnite i završite dan s jogurtom ili nekoim od spomenutog voća i možda više nikada nećete morati brinuti o mentol bombonima u svojoj torbici.

4. VODA - dehidracija može biti uzročnik lošeg zadaha zato kada god možete popijte barem čašu vode. Isto tako, voda će isprati vašu usnu šupljinu te ukloniti bakterije koje uzrokuju loš zadah.